Tri zvijezde promijenit će nogomet: Priznat će da su homoseksualci!

Foto: Getty Images / Guliver Image

TRI velike nogometne zvijezde planiraju javno priznati da su homoseksualci i tako će postati prvi aktivni nogometaši koji su to učinili, otkrio je član parlamenta Škotske nacionalne stranke John Nicolson te dodao kako se savjetuju s nogometnim savezom o sljedećem koraku.

"Trojica nogometaša pregovaraju sa savezom o tome da 'iziđu iz ormara'", rekao je John Nicolson.
Predsjednik engleskog saveza Greg Clarke dobio je brojne negativne komentare nakon što im je savjetovao da to ipak ne učine jer društvena klima još nije povoljna da to otkriju.

 

Imaju podršku Ministarstva sporta

Ministrica sporta Tracey Crouch (na fotografiji) bila je izuzetno razočarana njegovim stavom te ga smatra štetnim za ljude koji žele javno otkriti svoju seksualnost.

"Podržavam taj potez i poručujem svim sportašima koji žele 'izaći iz ormara' kako je pravi trenutak za to. To je osobna odluka, ali imaju punu podršku sportskih institucija", rekla je ona.

"Ali kad čelni ljudi nogometnog saveza pričaju ovakve gluposti, nije ni čudo da toliko njih taji svoju seksualnost", dodala je.

"Mnogi premierligaški nogometaši mogli bi biti osramoćeni ako javno otkriju da su homoseksualci", rekao je u listopadu Greg Clarke.

 



Prvi engleski nogometaš koji se "outao" počinio je samoubojstvo


Justin Fashanu 1990. godine bio je prvi nogometaš u Engleskoj koji je otkrio da je homoseksualac, ali osam godina kasnije oduzeo si je život i nijedan nogometaš nakon njega nije odlučio da će ponoviti njegov čin.


Ragbijaški sudac Nigel Owens nedavno je priznao da je homoseksualac i izjavio kako bi većina nogometne javnosti pozitivno reagirala na to da još netko odluči to javno priznati, ali mu je jasno zašto je samo jedan odlučio da će to otkriti.

"Osjećao sam ogroman pritisak kad sam javno priznao da sam homoseksualac pa mi je jasno zašto nogometaši oklijevaju", rekao je Owens.

 

 

 

Pročitajte više