Tri reprezentacije se plasirale na Euro. Rumunji u meču odluke izbacili Izraelce

Foto: EPA

NOGOMETNE reprezentacije Rumunjske, Švicarske i Nizozemske u subotu su potvrdile svoj plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine. Rumunji i Švicarci osigurali su prva dva mjesta u skupini I kolo prije kraja natjecanja. Rumunjska je na neutralnom terenu u mađarskom Felcsutu bila bolja od Izraela 2:1, dok je Švicarska u Baselu igrala s Kosovom 1:1.

Rumunji u meču odluke dobili Izrael

Ključan za rasplet u skupini bio je dvoboj u Felcsutu, u kojem je Rumunjskoj bio dovoljan i bod kako bi osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini, a tim bi rezultatom ujedno odvela i Švicarsku na Euro, neovisno o ishodu dvoboja u Baselu. Iako je susret počeo golom Izraela koji je u vodstvo doveo Zahavi (2) nakon samo minutu i pol igre, Pucsas (10) je vrlo brzo poravnao na 1:1, da bi Hagi (63) sredinom nastavka okrunio lijepu akciju Rumunja za preokret.

U Baselu je Švicarska povela golom Vargasa (48), a izjednačio je Hyseni (82). Rumunjska je na vrhu skupine s 19 bodova, druga Švicarska ima 17 te će te dvije reprezentacije igrati za prvo mjesto u skupini u utorak. Izrael je ostao treći s 12, a Kosovo četvrto s 11 bodova.

Nizozemska je u Amsterdamu trebala pobjedu protiv Irske kako bi i teoretski osigurala drugo mjesto u skupini B i odlazak na Euro već u subotu, a do nje je stigla s minimalnih 1:0 golom Wouta Weghorsta. Čak i da nije svladala Irsku, Nizozemskoj bio u utorak za plasman trebala tek pobjeda nad Gibraltarom. Ovom pobjedom Nizozemska je stigla do 16 bodova, tri više od treće Grčke, od koje je bolja i u međusobnom omjeru. Na vrhu je Francuska s maksimalnim 21 bodom iz sedam susreta.

Pročitajte više