Tri su kandidata za novog napadača Chelseaja: Dva su kapitalca, a jedan igra u Zvezdi

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE nekoliko dana pisali smo kako je Chelsea ozbiljno zainteresiran za dovođenje Richmonda Boakyea. Mladi Ganac krajem prošle sezone stigao je u Zvezdu i u Beogradu se fantastično snašao. Odlične igre i nekoliko sjajnih golova bili su dovoljni da 24-godišnji golgeter postane zanimljiv uglednim europskim klubovima poput Chelseaja, Evertona ili Celtica. Svi su oni poslali skaute u Beograd gdje će sutra Zvezda odigrati utakmicu Europske lige protiv Arsenala.
 
Međutim, kako piše engleski Telegraph, a prenosi većina otočkih medija, najozbiljnije su zagrizli Plavci sa Stamford Bridgea. 
 
Spomenuti list navodi da je Antonio Conte u grozničavoj potrazi za klasnim napadačem. Chelsea je nakon osam kola tek šesti s devet bodova manje od prvog Cityja, a Građani su postigli čak 16 golova više od aktualnog prvaka. Conte je shvatio da je nešto treba promijeniti i Telegraph piše da se Talijan želi riješiti Michyja Batshuayija koji nije uspio nadomjestiti odsustvo Alvara Morate.
 
Conte je izgubio strpljenje za snažnog Belgijca i okrenuo se novim kandidatima koje će pokušati dovesti na zimu.
 

Trojica igrača su favoriti. Jedan je Jamie Vardy iz Leicestera, drugi je Christian Benteke iz Crystal Palacea, a treći je Richmond Boakye iz Crvene Zvezde.
 
''Uz ovaj dvojac već prokušanih napadača iz Premiershipa, Chelsea ozbiljno prati i zanimljivog napadača Crvene Zvezde'', piše Telegraph.
 
Odigra li sutra Boakye dobro te zabije li Topnicima eventualno i gol, nema sumnje da bi se tada još i više približio slavnoj engleskoj momčadi.
 
Antonio Conte, menadžer Chelseaja, odlično poznaje Boakyea jer ga je još kao 19-godišnjaka doveo u Juventus. Ipak, za torinski klub nikad nije zaigrao - bio je na posudbama u Sassuolu, Elcheu, Rodi, Latini i iz koje je na kraju kao slobodan igrač stigao u Beograd, u kojem oduševljava.
 
Prije Zvezde najviše je pokazao u Sassuolu, za koji je zabio 23 gola uz osam asistencija u 68 nastupa. Latina ga je pustila nakon što je upao u veliku golgetersku krizu i postigao samo četiri gola u 33 odigrane utakmice.
 
Ove sezone zabio je čak osam golova u Europskoj ligi, dva je postigao u srpskoj Superligi, a prošle sezone u drugoj polusezoni bio je najbolji strijelac Crvene Zvezde s 15 golova. 
 
Chelsea je navodno za napadača u kojem vidi nasljednika Diega Coste spreman platiti čak 10 milijuna funti.

Pročitajte više