Tribina navijača Leipziga polivena smrdljivom kiselinom: "Sramim se, to se ne radi"

Foto: Profimedia

JUČER je RB Leipzig slavio na gostovanju kod Heidenheima 2:1 u 30. kolu Bundeslige, no priča dana s te utakmice je potez navijača domaće momčadi koji su u noći s petka na subotu tribinu namijenjenu gostujućim fanovima posuli maslačnom kiselinom, poznatom po izuzetno neugodnom i intenzivnom mirisu.

Prema izjavi službenika za odnose s javnošću iz Heidenheima, kako piše portal putokaz.eu, nepoznate osobe su noć prije utakmice neovlašteno ušle u Voith-Arenu i zalile maslačnom kiselinom cijeli gostujući blok. Tribina je jutro prije utakmice očišćena koliko je bilo moguće, no smrad se i dalje osjećao po cijelom stadionu. Maslačna kiselona nastaje prirodno putem procesa koji nazivamo puter fermentacijom. Ova bezbojna tekućina, koja ima neugodan miris povraćanja ili pokvarene masnoće, jedna je od osnovnih tvari koja izaziva ovaj specifičan miris

Ova akcija je bila uperena protiv Leipziga, čiji je model mnogim nogometnim navijačima u Njemačkoj neprihvatljiv. Tijekom utakmice navijači Heidenheima držali su transparent s natpisom "Čak i nakon 15 godina, ostaje isto: ubojice nogometa – RBL".

Glasnogovornik Policijske uprave Ulm potvrdio je za njemačku novinsku agenciju Deutsche Presse-Agentur da je pokrenuta istraga. Trener Heidenheima Frank Schmidt osudio je akciju na najstroži način. "Potpuno mi nedostaje razumijevanja za ovo, ne mogu shvatiti taj čin”, rekao je 50-godišnjak nakon utakmice u subotu. Nekim ljudima, očito, nedostaje inteligencije, rekao je Schmidt. “Svatko može imati svoje mišljenje o RB Leipzigu kod nas, nije sporno. Ali ovako nešto učiniti? Zbog toga se sramim. To se ne radi."

Rekao je da će se i u ime kluba ispričati zbog toga i potvrdio da je i on sam osjetio smrad. Član Upravnog odbora FCH-a Petra Saretz rekla je BILD-u da će i klub uz policiju pomno istražiti i razmotriti slučaj s kiselinom.

Pročitajte više