Rijeka je u play-offu Europa lige

Trijumf Armade u Aberdeenu: Njih 50 nadglasalo 15 tisuća Škota

Foto: Index, Getty Images

RIJEKA je večeras u Aberdeenu slavila 2:0 protiv istoimenog domaćina u uzvratu trećeg pretkola Europa lige i s ukupnih 4:0 plasirala se u play-off tog natjecanja. Rijeka će za plasman u skupine igrati protiv belgijskog Genta.

Rijeka je od početka dominirala, odmah je povela i nijedan trenutak nije bilo upitno tko će proći dalje. Veličanstvenu igru momčadi Igora Bišćana pratila je i Armada, njih 50-ak, koji su sasvim nadglasali oko 15 tisuća Škota.

Ovako je to izgledalo u Aberdeenu:

22:30 Škoti su cijelo drugo poluvrijeme u tišini pratili zbivanja na terenu, dok je Armada slavila veliku pobjedu svoje momčadi

21:05 Nakon što je Aberdeen ostao s igračem manje, Armada je počela vikati "HNS pederi".

21:00 Rijeka je povela, a Armada je na nogama. ''Izdajice svoga grada mrzi Rijeka i Armada'', čuje se s tribina, ali Armada je počela vrijeđati i Renata Pilipovića kojem zamjera što je tijekom igračke karijere otišao u Dinamo

20:50 15 tisuća Škota šuti, mala skupina Armade od 50-ak navijača se jedina čuje. Svaka čast.

20:40 Pred sam početak ipak se na stadionu skupilo 14, 15 tisuća gledatelja. 

20:20 Atmosfera sa stadiona 20 minuta pred početak. Kako vidimo, stadion je poluprazan i to će biti veliki plus za Rijeku. Navijači Aberdeena kao da ne vjeruju svojim igračima da mogu dostići 0:2 s Rujevice. U Aberdeenu se nalazi i manja skupina navijača Rijeke.

19:40 Sat vremena prije početka utakmice na stadionu navijača još nema. Nema ni fan-zona. Navijači se zagrijavaju po obližnjim barovima, a naš reporter s lica mjesta upoznao je jednu četveročlanu obitelj iz Istre koja je ovih dana boravila na Otoku. Otac je navijač Hajduka, ali kaže da podržava sve hrvatske klubove kad igraju u Europi.

19:30 Evo dolaska igrača Rijeke na stadion.

Pročitajte više