Trivković najbolji sudac jeseni u HNL-u

SPLIĆANIN Edo Trivković najbolji je sudac Prve HNL u jesenskom dijelu prvenstva, a odmah iza njega su Varaždinac Novak, Zagrepčanin Mlinar, te Siščanin Svilokos. U poretku prva četiri slažu se i novinari i struka.

U redoslijedu za Zlatnu zviždaljku, trofej Jutarnjeg lista koji se dodjeljuje na kraju sezone, računa se prosjek ocjena novinara pet dnevnih listova – Jutarnjeg, Večernjeg i Novog lista, te Slobodne Dalmacije i Sportskih novosti.

Nakon jesenskog dijela prvenstva Jutarnji je ocjene novinara usporedio s ocjenama kontrolora i došao do zaključka kako im je poredak vrlo sličan. U obzir je uzeto i koliko je utakmica koji sudac sudio.

Po sedam utakmica sudili su Trivković, Novak i Svilokos. Trivkovićev prosjek kod novinara je 6.59, a kontrolora 8.51. No, napomenimo kako Trivković ima i sreće što ne može suditi derbi između Dinama i Hajduka, jer je Splićanin.

Ivan Novak nalazi se na drugom mjestu rang-liste sudaca s prosječnom ocjenom 6.36 kod novinara, te 8.44 kod kontrolora, a Svilokos je treći najbolje ocijenjeni sudac također i kod novinara i kod struke. Inače, Novak je sudio susret Dinama i Hajduka u Zagrebu, a Svilokos na Poljudu.

Na četvrtom mjestu s prosječnom ocjenom novinara 6.47, te kontrolora 8.38, nalazi se zagrebački sudac Marin Mlinar kojemu je ovo prva sezona u Prvoj HNL-a.

Kontrolori i novinari ne slažu se u poretku Strahonje i Bebeka. Prema novinarima na petom mjestu nalazi se Strahonja, a na šestom Bebek. Struka pak misli obrnuto.


Pri samom dnu ljestvice prema ocjenama novinara i prema ocjenama struke i nalaze se Batinić, Tomišić, Rapić i Vukić.

Najgoru utakmicu jeseni odsudio je upravo Rapić (Varteks – Zadar 3:0) kojemu je kontrolor Mateo Beusan dao ocjenu 6.6, piše Jutarnji list.

U jesenskom dijelu HNL-a odigrano je 108 utakmica, a samo 16 utakmica kontrolori su ocijenili s manje od 8.0, od kojih su samo tri ocijenili s manje od 7.5, što je prema FIFA-inim kriterijima granica zadovoljavajućeg suđenja.

Pročitajte više