Trofej nakon pet godina - Hajduk kroz bunker obasjalo sunce

HAJDUK je sa 2:0 svladao Šibenik i osvojio Hrvatski nogometni kup. Bijeli su slavili i u uzvratu na Šubićevcu nakon što su u prvoj utakmici pobijedili 2:1. Hajduk je nakon pet godina donio jedan trofej na Poljud. Bijeli su posljednji put osvojili naslov 2005. kada su bili najbolja momčad HNL-a. Kup su posljednji put uzeli 2003.



Unatoč defenzivnoj i ne baš impresivnoj igri, Hajduk je uspio svladati Šibenik. Bijeli su poveli u 15. minuti preko Vukušića. Bijeli su osvojili loptu na sredini terena, Vukušić je odigrao dupli pas s Ibričićem i ušao u šesnaesterac Šibenika. Iako je bio okružen domaćim igračima, nitko iz šibenske obrane ga nije pokrio, a napadač Hajduka je bio precizan - lopta se od desne vratnice odbila u mrežu.

Primljeni gol nije uzdrmao Šibenčane, štoviše, krenuli su još ofenzivnije. Samo dvije minute nakon gola u prilici je bio Ermin Zec, no nije bio precizan. Bugojanski napadač je u 40. minuti upropastio i drugu priliku. Dobio je dubinsku loptu iza leđa obrane Hajduka, no nije ju dobro primio prsima i pobjegla mu je par metara. To je iskoristio Buljat i izbio je u korner. Poluvrijeme je zaključeno još jednom prilikom Šibenika koji je imao slobodnjak na 25 metara. Lopte se primio Bačelić-Grgić, precizno je naciljao, ali je loptu iz rašlji izvadio Subašić.

Šibenčani su na početku drugog dijela nastavili gdje su stali u prvom. Lijepu priliku u 50. minuti imao je Medvid koji je nakon kornera tukao glavom, ali lopta je prošla pored desne vratnice Subašićeva gola. Poslije te prilike Šibenika igra se smirila i uglavnom se igralo na sredini terena bez prigoda ni na jednoj strani.

Hajduk zatim preuzima inicijativu, a u 74. minuti Vukušić je imao priliku riješiti utakmicu, ali mu je Blažević skinuo mrtvaca. Sharbini je probio po lijevoj strani i idealno poslužio usamljenog Vukušića. Napadač Hajduka je bio na svega par metara od gola, no pogodio je vratara Šibenika. Nakon toga je u prilici bio Sharbini koji je išao je na Blaževića, pokušao ga je lobati, ali ga nije uspio prebaciti. Konačni rezultat postavio je Senijad Ibričić golom iz jedanaesteraca u sudačkoj nadoknadi. Bulat je srušio Ljubičića, a Ibro je, za razliku od prve utakmice na Poljudu, ovaj put nadmudrio Blaževića s bijele točke.

Pročitajte više