DRAMA U OSIJEKU Gimnastičaru na treningu stalo srce, oživljavali su ga pola sata

Foto: Tomislav Marković/Facebook, Getty Images/Guliver Image

PRAVA drama odvijala se u srijedu u osječkoj gimnastičkoj dvorani gdje je trofejni hrvatski gimnastičar Tomislav Marković doživio težak srčani udar i zahvaljujući brzoj reakciji trenera i liječnika jedva preživio. Bio je u stanju kliničke smrti, a u bolnici su ga uspjeli reanimirati.

Srce mu je stalo na treningu, a spasila ga je brza reakcija trenera Vladimira Mađarevića i Borisa Čulina koji su ga odmah počeli oživljavati i nisu prestali dok nije došla hitna pomoć. Oko pola sata je bio klinički mrtav.
 
"Radio sam zgibove na preči, napravio sam taj deseti zgib prema gore i pustio se. Spustio sam se s preče, letio sam metar i nešto prema dolje i onda mi je postalo slabo. Baš mi je bilo katastrofa slabo. I više se ničega ne sjećam. Samo mrak. Do bolnice", ispričao nam je Marković.

"Roditelji su mi kasnije rekli da sam bio klinički mrtav. Zahvalan sam svima u klubu, a posebno trenerima Mađareviću i Čulinu što su mi spasili život, uz pomoć hitne službe", dodao je.

Marković se dan kasnije javio iz bolničkog kreveta u KBC Osijek i poručio: "Što te ne ubije, to te ojača".

Marković je nedavno operirao živac na potkoljenici i nije se natjecao godinu dana.

31-godišnji Osječanin od četvrte godine se bavi gimnastikom, a za Hrvatsku je od 2007. godine osvojio niz zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na natjecanjima Svjetskog kupa širom svijeta.  

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više