TORCIDINA OBLJETNICA

Trojica ozlijeđenih u vatrometu Torcide, oštećeni krovovi škola i dvorane na Gripama

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

TORCIDA danas obilježava 70. obljetnicu, a proslava je počela sinoć još prije ponoći. Zbog epidemiološke situacije nije bilo masovnih okupljanja, ali pirotehničkim sredstvima Hajdukovi navijači napravili su spektakularan ambijent nad Splitom.

Nažalost, toliko pirotehnike moralo je ostaviti i neke neželjene posljedice pa su tako tri osobe ozlijeđene, a zabilježena je i materijalna šteta.

Jedan je muškarac zadobio tešku, a dvojica lakše tjelesne ozljede, ali sva su trojica nakon pružanja liječničke pomoći puštena kućama.

Signalne rakete su padale posvuda pa su oštećene izolacije na krovovima četiriju zgrada te jedan automobil u Ivaniševićevoj ulici, koji je, prema pisanju portala Dalmacija danas, vlasnik sam ugasio puno prije dolaska vatrogasaca.

"U odnosu na događaje u kojima su nastala oštećenja imovine provest će se izvidi.  Nisu zabilježeni neki drugi značajniji negativni sigurnosti događaji", priopćila je jutros PU Splitsko-dalmatinska.

Splitski vatrogasci su između 23:30 i 1 u noći imali desetak intervencija, javlja Dalmatinski portal, koji piše da su četiri spomenute zgrade bile škola Blatine-Škrape, OŠ Pujanke, Zarazni odjel bolnice na Križinama te dvorana na Gripama.

Pročitajte više