Trostruki strijelac Mierez, rekorder Brekalo ili rušitelj Rijeke - tko je igrač kola?

Grafika: Index Sport

RIJEKA je u 32. kolu SuperSport HNL-a ubilježila prvi veći kiks ove sezone. Momčad Željka Sopića izgubila je od Lokomotive u Kranjčevićevoj i tako ostavila Dinamo na prvom mjestu. Modri su pobijedili u Varaždinu na gostovanju 0:1. Briljirao je i Ramon Mierez, koji je vodio Osijek do važne pobjede u Gorici s tri pogotka. Hajduk je pobijedio Rudeš 5:1, a Istra Slaven 3:0. 

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj. Ovo su igrači nominirani za 32. kolo.

Marin Šotiček (Lokomotiva)

Riječani će dobro pamtiti ovog 19-godišnjeg napadača ako ne uspiju osvojiti prvenstvo. Šotiček je zabio dva gola u pobjedi Lokomotive i tako Riječanima uskratio, bar zasad, prvo mjesto. Drugi gol, za 3:1, zabio je u sudačkoj nadoknadi te ga burno proslavio sa suigračima.

Ramon Mierez (Osijek)

Prvi put u karijeri Argentinac je zabio hat-trick. Najbolji je strijelac SuperSport HNL-a sa 17 pogodaka. Protiv Gorice pogađao je dvaput nominalno slabijom, desnom nogom, a jednom glavom. Osijek se bori za četvrto mjesto, koje vodi u Europu.

Josip Brekalo (Hajduk)

Istina, Filip Krovinović i Rokas Pukštas zabili su po dva pogotka u utakmici protiv otpisanog Rudeša, no Brekalo je odigrao najbolju utakmicu. Imao je čak deset ključnih dodavanja, što je rekord u SHNL-u. Ubilježio je i dvije asistencije.

Emmanuel Ekong (Istra)

Švedski nogometaš igra sve bolje u novom sustavu Paola Tramezzanija. Zabio je gol u prošlom kolu pa to ponovio i u ovom. Konstantna je prijetnja, nekad napada s lijeve strane, nekad s desne. Pokazao je ogroman napredak u odnosu na početak sezone.

Martin Baturina (Dinamo)

U Dinamovoj sjajnoj seriji Martin Baturina podignuo je formu. Bio je najbolji igrač vodeće momčadi SHNL-a u pobjedi protiv Varaždina. Upisao asistenciju i šest ključnih dodavanja. Očito je da mu odgovara nova uloga ofenzivnog veznjaka u sustavu 3-4-1-2, koji Jakirović sve više igra.

 

Pročitajte više