Trusova obranila titulu na juniorskom klizačkom SP-u u Domu sportova

Foto: Hina

PRED oko dvije tisuće gledatelja u zagrebačkom Domu sportova završen je natjecateljski dio Svjetskog juniorskog prvenstva u umjetničkom klizanju. Natjecateljski dio zaključile su klizačice, a najviše ovacija publike zasluženo je dobila Ruskinja Aleksandra Trusova i s čak 222.89 bodova obranila naslov svjetske juniorske prvakinje.

Ruskinja je slavila ispred svoje sunarodnjakinje, nacionalne seniorske prvakinje i pobjednice EYOF-a Ane Ščerbakove, koja večeras ipak nije mogla zadržati prednost i vodeću poziciju koju je imala nakon kratkog programa. Do svog prvog postolja na svjetskim prvenstvima stigla je Amerikanka Ting Cui osvojivši brončanu medalju.

"Presretna sam zbog pobjede i obrane naslova. Imala sam dobar program iako ne savršen i trenerica me upozorila nakon nastupa na pogreške. Svim mladim klizačicama poručila bih da slijede svoje snove i ako ponekad padnu, da se dignu i nastave dalje. Što se mene tiče, sljedeće sezone zasigurno ću se natjecati u seniorskoj konkurenciji iako ću još biti juniorka", izjavila je nakon završetka natjecanja nova-stara svjetska juniorska prvakinja Alexandra Trusova.

U nedjelju s početkom u 15 sati preostaje još jednom vidjeti najbolje na reviji pobjednika.

KONAČNI REZULTATI KLIZAČICA:

1. Alexandra Trusova (RUS) 222.89

2. Ana Ščerbakova (RUS) 219.94

3. Ting Cui (SAD) 194.41

Pročitajte više