EP U VATERPOLU

Tucak nakon teške pobjede nad Crnom Gorom: Ovo nam je dobra opomena

Foto: EPA

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija umalo je prokockala pet golova razlike protiv Crne Gore u ključnoj utakmici na Europskom prvenstvu.

Crnogorci su izjednačili na 10:10, izbornik Ivica Tucak je bjesnio na svoje igrače u finišu, a onda su Garcia golom i Bijač obranama (ukupno 12) ipak donijeli pobjedu Hrvatskoj 10:11, kao i direktni plasman u četvrtfinale

"Dobro da se ovo desilo i da se unatoč tome dobila utakmica, dobro ćemo je izanalizirati. Dogodio nam se pad koncentracije misleći da je utakmica gotova i riješena, a u sportu toga nema. Prema tome, ovo je jedna dobra opomena da nema završene utakmice dok sudac ne označi kraj. Ja sam to i rekao igračima na sastanku, krajnji fokus mora biti pobjeda nakon ukupne 32. minute igre", rekao je Tucak nakon pobjede pa dodao:

"Ipak, dojam ne može pokvariti one odlične tri četvrtine utakmice i to je pravi put Hrvatske reprezentacije. Dobili smo utakmicu, prvi cilj je ostvaren, idemo dalje", zaključio je izbornik.

Bušlje: Mislili smo da je gotovo

Najviše pogodaka u utakmici zabilježio je Bukić s tri pogotka, potom su Vrlić i Garcia upisali dva, a Lončar, Joković, Bušlje i Benić po jedan. Na golu je stajao odličan Marko Bijač s 12 obrana. Na crnogorskoj strani po dva pogotka upisali su Brguljan, Petković, Obradović i Vidović dok su po zgoditak ostvarili Drašković i Pješivac. 

"U posljednjoj četvrtini pomislili smo da je utakmica gotova, da samo još treba proći tih posljednjih osam minuta. No, Crna Gora je pokazala da se sve može stići kada se grize do kraja, pa tako i pet razlike protiv nas. Na sreću, na kraju smo zabili i taj pobjednički gol i ostvarili naš primarni cilj, a to je prvo mjesto u skupini i preskakanje osmine finala", jasan je kapetan Bušlje.

Pročitajte kako je utakmicu vidio izbornik Crne Gore Vladimir Gojković

U skupini A Hrvatsku čeka još utakmica protiv otpisane Slovačke, koja se igra 18. siječnja od 16 sati u Budimpešti.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više