Tucak tvrdi da je pokraden. Pogledajte gol Crne Gore, nitko ne zna zašto je poništen

Foto: SK

"Pa ja ne mogu vjerovati da dva suca ne vide očito udaranje laktom u glavu, nego tek nakon moje intervencije gdje ja moram glumiti nekog luđaka. Nažalost, nakon toga smo odmah promašili peterac i to nismo naplatili. Odmah je, naravno, išlo isključenje na suprotnoj strani, tako da... No dobro, sami smo krivi, ali da je bilo svega danas, bilo je", rekao je nakon poraza od Crne Gore Ivica Tucak.

Možda suđenje zaista nije bilo najbolje, ali Tucak se sigurno ne bi smio vaditi na arbitre jer je način na koji je izgubio utakmicu prilično bizaran, a da nije bilo jedne sporne sudačke odluke u zadnjim sekundama regularnog dijela utakmice, Crna Gora bi pobijedila 12:11 i Hrvatsku bi kao treću u skupini poslala u osminu finala i na puno teži ždrijeb.

Najprije su suci na nešto više od dvije minute prije kraja isključili Vladu Popadića bez prava zamjene pa je Hrvatska do kraja stalno imala igrača više. Nije to iskoristila, a 19 sekundi prije kraja kod rezultata 11:11 suci su poništili gol Đure Radovića a da nikome nije bilo jasno zbog čega.

Navodno je bio povrijeđen prostor od šest metara prije šuta. Klupa Crne Gore je pobjesnila, izbornik Vladimir Gojković se hvatao za glavu, netko od Crnogoraca je i isključen, čak se i komentator HRT-a čudio, no odluka je ostala nepromijenjena. Da je taj gol bio priznat, Hrvatska bi pala na treće mjesto. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO PONIŠTENOG GOLA RADOVIĆA

Pročitajte više