PSG

Tuchel nakon debakla vukao vlasnika kluba za šal i žalio se na suca

Foto: Screenshot

PSG NA prvom mjestu francuskog prvenstva ima 17 bodova više od Lillea, no sjajan dojam ove sezone pokvario je težak poraz 5:1 baš protiv Lillea prošle nedjelje.

Momčad Thomasa Tuchela odigrala je užasnu utakmicu, a ključan trenutak bio je isključenje Juana Bernata u 36. minuti kod rezultata 1:1. Domaćini su u nastavku zabili četiri gola i sasvim zasluženo došli do velike pobjede.

Francuske kamere uhvatile su Thomasa Tuchela kako se nakon utakmice sreo s vlasnikom Nasserom Al-Khelafijem, kojeg je u jednom trenutku uhvatio za šal, ali ga je brzo pustio. L'Equipe je objavio da se Tuchel katarskom šeiku požalio na suđenje:

"To je isti sudac koji je Guingampu dosudio tri penala protiv nas!", rekao je navodno Tuchel, iako razgovor nije izgledao nimalo ugodno.

Tuchel je potpuno izgubio živce nakon poraza i na press konferenciji je rekao novinarima:

"Nedostaje mi pouzdanih igrača. Ne možeš igrati ozbiljan nogomet s dvanaest ili trinaest igrača. Svi misle da je normalno da Benat igra stopera, beka, lijevo, desno, u vezi ili 'desetku', ali to nije normalno!", rekao je Nijemac.

L'Equipe je u današnjem broju objavio veliku priču o tome kako je Tuchel ušao u veliki sukob s Al-Khelafijem kojemu zamjera na golemom povjerenju sportskom direktoru Anteru Henriqueu. Tuchel je vrlo nezadovoljan njegovim radom, a posebno mu zamjera to što se najviše bavi novim ugovorima za Buffona i Alvesa, a ne radi na širenju kadra prve momčadi, što je Tuchelu prioritet.

Nijemac Henriqeu zamjera i način na koji je riješio, odnosno nije riješio situaciju s Adrienom Rabiotom, koji na ljeto odlazi kao slobodan igrač. Tuchel želi i veće ovlasti u biranju igrača i sportskoj politici kluba.

"Ovo je prevršilo svaku mjeru. Moramo biti iskreni i otkriti prave razloge ovoga jer do sada nitko ništa nije govorio budući da smo pobjeđivali. Nedostajat će mi Rabiot, nedostaje mi Diarra i to ću reći predsjedniku", rekao je Tuchel.

Pročitajte više