Tuchel žestoko kaznio nestašnog veznjaka: "Ismijao je klub, navijače i igrače"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

FRANCUSKI veznjak Adrien Rabiot što prije želi napustiti Paris Saint-Germain, klub u kojem je ponikao i stasao kao nogometaš. Već neko vrijeme spominje se njegov vrlo vjerojatan odlazak u Barcelonu i to već u siječnju.

> Mamin sin: Zašto nitko ne voli Barcelonino pojačanje?

Kako stoje stvari u Parizu, to bi se doista moglo i dogoditi. Nekada je bio klupska uzdanica, produkt je PSG-ove omladinske škole i namijenjena mu je kapetanska vrpca te je trebao biti lider francuskog prvaka, ali je Rabiot od svega navedenog postao persona non grata u Parizu.

Prema najnovijim informacijama francuskih medija, trener PSG-a Thomas Tuchel zabranio je 23-godišnjem veznjaku pristup i svlačionici na dan utakmice.

Tuchelov potez podržala je i uprava PSG-a. Antero Henrique, sportski direktor kluba, u potpunosti se složio s tom disciplinskom mjerom.

"Ismijao nas je. Imali smo pozitivan i dug dijalog u vezi produljenja njegovog ugovora i klub je Rabiotu izašao u susret prihvaćajući sve njegove uvjete, ali se onda sve promijenilo. Pokazao je manjak poštovanja i za klub i za navijače, posebno za igrača koji nosi ovaj dres još od malih nogu", izjavio je Henrique.

O Rabiotovoj budućnosti kao nogometaša brine njegova ekscentrična majka Veronique, ujedno i menadžerica koja smatra da njen sin treba zarađivati jednako kao i Kylian Mbappe, a to je 350 tisuća eura tjedno. U PSG-u se s time ne slažu i već neko vrijeme traju prepirke.

Još ranije Nijemac ga je udaljio od momčadi zbog zavrzlama oko transfera u Španjolsku i javnog negodovanja Rabiota, ali sada je otišao i korak dalje i sada je jasno da Rabiot više nam što tražiti u PSG-u.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više