TUDOR DOVEO "UBOJICU" Osramotio je Dinamo, a u Istanbulu ga dočekali kao kralja

Foto: Getty Images/Guliver Image

BAFETIMBI Gomis (31) prošle sezone na posudbi u Marseilleu zabio je 20 golova i vratio se u matični Swansea City. No velški klub ga nije vidio u planovima za novu sezonu i najbrži je bio Galatasaray. Klub Igora Tudora platio ga je tri milijuna eura i ekspresno doveo u Istanbul.

Temperamentni navijači najtrofejnijeg turskog kluba priredili su mu vatreni doček u zračnoj luci koju je morala osiguravati i policija da ne dođe do kaosa i ometanja redovitog prometa.

"Presretan sam što sam ovdje, ovo je potpuno nova stranica u mojoj karijeri. Došao sam da bih zabio barem 20 golova sljedeće sezone i pomoći klubu da osvoji naslov prvaka", rekao je Gomis koji je u karijeri igrao za Saint-Étienne, Troyes, Lyon, Swansea i Marseille.

Upravo u Lyonovu dresu ostavio je najveći trag. U 178 nastupa postigao je 64 golova, a jednu od svojih najboljih utakmica odigrao je u prosincu 2011. godine na Maksimiru. Lyon je slavio senzacionalnih 7:1 protiv Dinama, a Gomis je u samo sedam minuta utrpao Dinamu tri komada, što je najbrži hat-trick u povijesti natjecanja.

Na toj utakmici Domagoj Vida namignuo mu je nakon jednog gola, što je pokrenulo veliku raspravu o tome je li ta utakmica bila namještena.

Pročitajte više