Tudor je preuzeo Lazio. Čeka ga nevjerojatno težak raspored

Foto: Profimedia

IGOR TUDOR (45) postao je novi trener Lazija umjesto Maurizija Sarrija. Tudor je posao preuzeo u jako teškoj situaciji za Lazio. Sarri je otišao nakon što je izgubio pet od šest zadnjih prvenstvenih utakmica te tako iz zone Lige prvaka pao na tek deveto mjesto. Usput je u osmini finala Lige prvaka ispao od Bayerna. To se međutim ne smatra neuspjehom, ali spomenuti sunovrat u prvenstvu svakako je debakl, posebno stoga što je Lazio prošle sezone bio viceprvak Serie A te tako izravno izborio Ligu prvaka.

Lazio je prošle sezone bio viceprvak. Ove bi bio oduševljen da se dočepa šestog mjesta

Ove sezone pak će jako teško i do Konferencijske lige. Devet kola prije kraja prvenstva mu zadnje mjesto koje jamči Europu bježi četiri boda, ali Atalanta, koja je na njemu, ima utakmicu manje. U kupu je doduše došao do polufinala, ali tamo ga čekaju dvije utakmice s Juventusom. No to nipošto nije sve. Tudor naime ima nevjerojatno težak raspored na početku gaže u Laziju, i to u samo prva 23 dana. Juventus, klub u kojem se proslavio kao igrač i u kojem je bio pomoćni trener, u navedenom kratkom razdoblju bit će mu suparnik čak tri puta.

Tudora čeka nevjerojatno težak raspored na početku gaže u Laziju

Prije dvije spomenute utakmice u kupu protiv Juvea, čeka ga prvenstveni meč s istim rivalom. Tudor će kao trener Lazija debitirati upravo protiv Juventusa 30. ožujka na Olimpicu. Osam dana kasnije na istom mjestu čeka ga najveći derbi. Onaj gradski, protiv Rome. Rimski rivali čekaju ga u oprečnoj formi i raspoloženju. Roma je u naletu. Bori se za Ligu prvaka u prvenstvu i za pehar u Europa ligi, dok je Lazio u spomenutom lošem nizu.

Čak tri utakmice s Juventusom u samo tri tjedna. No u prvoj će Tudor biti pošteđen glavne napasti

Zato mu se kup čini kao prilika za spas sezone i proboj u Europu. No tamo ga čeka Juventus, također u velikoj krizi i s istom nadom. Juve je naime dobio samo jednu od zadnjih osam prvenstvenih utakmica. S obzirom na to kako igra u zadnje vrijeme, prijeti mu ostajanje i bez mjesta koje vodi u Ligu prvaka, iako je treći u Serie A, jer su Bologna i Roma iza njega u odličnoj formi. Tudora dakle i u prvenstvenom meču s Juventusom, prvoj utakmici na klupi Lazija, čeka ogroman zadatak i motiviran protivnik. No imat će jednu veliku olakotnu okolnost. Juve će tu utakmicu morati bez suspendiranog Dušana Vlahovića.

Burna karijera

Tudora čeka velik izazov u Laziju. Do sada je trenirao Hajduk i Udinese u po dva navrata te PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Veronu i Marseille. Francuski velikan bio mu je zadnji poslodavac. Vodio ga je prošle sezone do trećeg mjesta u prvenstvu i četvrtfinala kupa, dok je skupinu Lige prvaka završio na zadnjem mjestu.

Na kraju sezone dao je otkaz u Marseilleu i do sada je bio bez angažmana. Jesenas je zamalo preuzeo Napoli, koji je prihvatio njegove uvjete, ali Tudor nije htio prvaka Italije voditi samo do kraja sezone. Zatim ga se spominjalo kao najozbiljnijeg kandidata za nasljednika Ivana Jurića u Torinu. 

Pročitajte više