Tudor je već na prvom treningu uveo promjenu u Lazijev način igre

Foto: EPA

IGOR TUDOR odradio je prvi trening kao novi trener Lazija i na njemu uveo promjenu u sustav kojim je rimska momčad igrala pod njegovim prethodnikom Maurizijem Sarrijem. Ako je suditi prema jučerašnjem treningu, sustav 4-3-3 kojim je Lazio dosad igrao zamijenit će formacija s trojicom u posljednjem redu.

Sarri je odstupio s mjesta trenera Lazijeve momčadi nakon četiri uzastopna poraza, a utakmicu protiv Frosinonea je u ulozi glavnog trenera odradio dotadašnji njegov pomoćnik Giovanni Martusciello. I u toj utakmici Lazio je igrao s četvoricom u zadnjoj liniji te s po trojicom u vezi i napadu, no to bi moglo postati prošlost za trenutačno devetoplasiranu momčad Serie A.

Iako limitiran opcijama zbog odlazaka igrača na reprezentativna zaduženja, Tudor je na prvom treningu od momčadi zahtijevao da igra u formaciji 3-4-2-1. U istom rasporedu igrača na travnjaku vodio je utakmice kao trener Udinesea, a forsirao ga je i na klupi Marseillea u svom zadnjem trenerskom angažmanu prije dolaska u Lazio. Tudor će na klupi Lazija debitirati 30. ožujka protiv Juventusa.

Pročitajte više