SERIE A

Tudor: Ovo što mi radimo je bolesno. Ronaldo to ne bi mogao shvatiti

Foto: Jennifer Lorenzini (Reuters)

VERONA je odigrala kod vodećeg Napolija 1:1 u 12. kolu Serie A. Momčad Igora Tudora nastavila je nizati sjajne rezultate i dobre igre. Verona je s njim na klupi u ovoj sezoni, među ostalima, pobijedila Romu (3:2), Lazio (4:1), a u prethodnom kolu i Juventus (2:1).

Nakon utakmice Napolijev trener Luciano Spalletti pohvalio je Veronin način nogometa. Veronini nogometaši igraju fizički zahtjevan nogomet s puno trčanja i igre "jedan na jedan" po ideji Igora Tudora.

Tudor je primao brojne pohvale, a onda je pojasnio da svoje nogometaše trenira na specifičan način:

"Popravili smo se u obrani, imamo kvalitetu u napadu i uvijek nešto stvorimo. Bod je zaslužen, daje nam samopouzdanje i ponosni smo. Nogomet se mijenja, trener mora evoluirati. Ljudi više ne žele gledati nogomet na čekanju. Volim kad moja momčad pritišće u zoni, ali sada to radimo kao muškarci. Nikad nije lako igrati jedan na jedan, ali to je ključno. Imamo kompliciran način treninga. Teško bi bilo trenirati veće momčadi na ovakav način. Možda ćemo morati pronaći sredinu u tome tako što ćemo napraviti presing visoke i niske zone bez igranja jedan na jedan. To je pomalo bolesno i igraču poput Cristiana Ronalda to ne biste mogli objasniti."

Tudor je prošle sezone radio u Juventusu kao pomoćnik Andree Pirla i surađivao je s Cristianom Ronaldom.

Pročitajte više