Tudor probudio zvijezdu koja godinama nije ovako igrala. "Lijek djeluje"

Foto: Profimedia

MARSEILLE je s 2:1 pobijedio Reims u 28. kolu francuskog prvenstva, prekinuvši niz toga kluba koji je 19 utakmica zaredom bio bez poraza. Trener Marseillea Igor Tudor nakon utakmice hvalio je dvostrukog strijelca Alexisa Sancheza (34), čileansku zvijezdu koja je ljetos stigla u francuski klub iz Intera.

TuttoMercatoWeb u naslovu piše kako je Tudor "preuredio" Sancheza te ističe kako Čileanac tako bitnu ulogu u momčadi nije imao otkako je igrao u Arsenalu između 2014. i 2018. godine. "Lijek Igora Tudora dobro djeluje na Alexisa Sancheza. Čileanac uživa u jednoj od najboljih sezona od perioda u Arsenalu", navodi TuttoMercatoWeb.

Igrao je u Barceloni, Arsenalu, Manchester Unitedu, Interu...

Sanchez je prvotimac Marseillea za koji je ove sezone odigrao 34 utakmice u kojima je postigao 16 i asistirao za jedan pogodak. Više od deset pogodaka u jednoj sezoni posljednji put imao je 2017./2018., kada je kao igrač Arsenala zabio 11 puta.

U bogatoj karijeri igrao je za čileanske klubove Cobreloa i Colo Colo, a zatim za Udinese i River Plate. Status zvijezde dobio je dolaskom u Barcelonu, u kojoj je bio od 2011. do 2014., da bi potom prešao u Arsenal.

Bio je u Manchester Unitedu, koji ga je poslao na posudbu u Inter, za koji je 2020. otišao kao slobodan igrač. Za reprezentaciju Čilea ima 150 nastupa i 52 pogotka. Ugovor s Marseilleom vrijedi mu do kraja sezone.

Pročitajte više