TUDOR BAHAT POSLIJE SRAMOTE Izbacili ga drugoligaši koji žicaju dresove, a on priča o savršenoj sezoni

Screenshot. Youtube

IGOR TUDOR je kurčevit lik, ali čini se da je ovaj put pretjerao i da bi mu bilo bolje da se poklopio ušima, umjesto što se razmetao.

Njegov Galatasaray, turski gigant i europski ugledan klub, priredio je najneugodniju senzaciju dosadašnjeg dijela natjecanja europskih kupova. U 2. pretkolu EL, u kojem je ušao u natjecanje, ispao je od neuglednog švedskog Östersundsa.
 
To je klub koji je prije manje od dvije godine bio u drugoj ligi, a prošlo prvenstvo završio na tek osmom mjestu, čak 24 boda iza prvaka Malmoa, pa je Europu osigurao osvajanjem kupa. Takav suparnik čisto je i bez šokova izbacio moćni Galatasaray u najjačem sastavu. U prvoj utakmici na domaćem terenu Šveđani su pobijedili 2:0.
 
Prije uzvrata u Istanbulu, Tudorova najava utakmice bila je poruka Šveđanima u stilu "ostavite svaku nadu": "Mi smo Galatasaray i ne možete očekivati da nas izbaci mala momčad. Da smo prvu utakmicu s njima igrali za mjesec dana, kada završava prijelazni rok, uzvrat ne bi ni bio bitan, jer bi sve riješili u prvoj utakmici."
Ali uzvrat u Istanbulu završio je 1:1. Östersunds je vodio sve do 20 minuta prije kraja, tako da mu prolaz nije bio upitan.
 
Upitan je zato Tudorov status, budući da trener koji je preuzeo Galatasaray usred prošle sezone najblaže rečeno "nije očarao" navijače do kraja 2016./17. u turskom prvenstvu, a na početku nove je doživio ovakvu blamažu, usprkos tome što mu je na raspolaganju jaka momčad s kojom je morao proći. Navijači su ga nakon ispadanja izviždali, a novinari pitali o ostavci.
 
"Znam da ovo što sada govorim zvuči besmisleno, ali naša igra će za dva mjeseca biti drugačija. Ova sezona će biti savršena. Da sada dam otkaz, otišao bih na vaše zadovoljstvo. Navijači su uvijek u pravu i njihova je reakcija opravdana. Posljednje dvije sezone Galatasary nije prvenstvo završio na poziciji koja se od njega očekuje (s Tudorom su bili tek četvrti, op.a.), ali sada imamo novu momčad u nastanku."
 
Slijedila je nagla promjena stava o protivniku, koji više nije bio "mali" kao u Tudorovoj najavi meča: "Östersunds je ozbiljna momčad, najozbiljniji protivnik protiv kojeg smo igrali od početka priprema."
 
Inače, prema pisanjima turskih novinara, nakon susreta u kojem su izbacili Galatasaray, nogometaši tog ozbiljnog protivnika došli su ispred svlačionice turskog velikana i više od pola sata čekali da izađu njegovi igrači kako bi se s njima mogli mijenjati za dresove:
Da je Tudor potpuno izgubio busolu, svjedoči i njegovo ponašanje kasnije na presici, kada je povisio ton na novinare:
 
"Što vam se nije svidjelo u taktici u ove dvije utakmice? Trenirali smo samo dva tjedna, a Šveđani su usred sezone. Ponavljam, ovo će biti savršena sezona za Galatasaray!"

Pročitajte više