TRANSFERI

Tudor u Juventusu je pitanje sata. Poznata je odšteta Hajduku i tko će ga naslijediti

Foto: Milan Šabić / Pixsell

IGOR TUDOR na korak je od prelaska u Juventus. Peti je i vjerojatno posljednji dan pregovora između Hajduka s jedne te Federica Cherubinija u ime Juventusa s druge strane. 

Pirlo želi Tudora, ali odmah. Pripreme Juventusa počinju u ponedjeljak

Andrea Pirlo, novi trener Juventusa, kojem je to prvi samostalni posao na klupi, želi da mu Hajdukov trener bude prvi asistent, ali neće ga čekati cijelo ljeto. Juventusu pripreme počinju u ponedjeljak, a Pirlo želi tada uz sebe imati glavnog operativca. 

Hajduk ostaje bez trenera dva dana prije derbija

Dan ranije Hajduk igra derbi drugog kola HNL-a kod Osijeka, ali tamo će ga najvjerojatnije voditi Hari Vukas, koji je još uvijek formalno Tudorov asistent. Postoji mogućnost i da Tudor odradi još tu utakmicu na klupi Hajduka ako pregovori s Juventusom ne budu okončani do kraja vikenda.

Tudor bi mogao platiti Hajduku da ga pusti

Tudor želi otići, a realizaciju transfera prijeći tek visina odštete koju Juventus, a možda i sam Tudor trebaju platiti Hajduku jer ga ostavljaju bez trenera dvije godine prije isteka njegovog ugovora.

Jednostrani ili sporazumni razlaz

Kada je Tudor u prosincu 2019. potpisao ugovor s Hajdukom na dvije i pol godine, dogovoreno je da je strana koja potpiše jednostrani raskid ugovora prije njegovog isteka dužna drugoj strani platiti odštetu u visini plaća do kraja ugovora. Tudor ima još 22 mjeseca ugovora uz plaću od 20 tisuća eura, što znači da bi odlaskom sada Hajduku bio dužan 440 tisuća eura. 

Druga opcija je da se Hajduk i Tudor raziđu sporazumno, a u tom slučaju bi Juventus platio odštetu, koja bi bila niža od gore navedenog iznosa. 

Pročitajte više