Tudor upisao važnu pobjedu. Lazio bi mogao igrati Ligu prvaka, ali ne ovisi o sebi

Foto: EPA

LAZIO je slavio 2:0 protiv Empolija u dvoboju 36. kola talijanske Serie A. Klub koji vodi hrvatski trener Igor Tudor je time upisao važne bodove u borbi za europska mjesta iduće sezone. Lazio je trenutno sedmoplasirana momčad lige s 59 bodova te zaostaje jedan bod iza Rome koja ima utakmicu manje i Atalante na petom mjestu koja ima dvije utakmice manje.

Podsjetimo, šesto mjesto bi potencijalno moglo voditi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Da bi se to dogodilo, potrebno je da Atalanta osvoji Europa ligu u finalu protiv Bayer Leverkusena te da istodobno završi sezonu na petom mjestu Serie A. Ako se dogodi ovaj scenarij Talijani će imati šest predstavnika u Ligi prvaka, dva u Europa ligi i jednog u Konferencijskoj ligi.

Potvrda pobjede u završnici utakmice

Momčad Igora Tudora došla je u vodstvo na kraju prvog poluvremena u sudačkoj nadoknadi pogotkom 31-godišnjeg Španjolca Patrica. Mreže su potom mirovale sve do 89. minute kada je urugvajski veznjak Matias Vecino zabio svoj šesti ligaški gol sezone i potvrdio pobjedu domaćina. Empoli će se morati dobro pomučiti da ostane u ligi jer su trenutno dva boda iznad zone ispadanja uz odigranu utakmicu više.

 

Pročitajte više