Tudor: Zašto sam prihvatio poziv Lazija? Pa svaki trener bi vodio taj klub

Foto: Lazio

IGOR TUDOR u ponedjeljak je predstavljen kao novi trener Lazija. Hrvatski stručnjak navijačima se predstavio u kratkom intervjuu za službeni kanal rimskog kluba.

"Zašto sam prihvatio ovaj izazov? Ne treba vam neki poseban razlog da prihvatite ponudu kluba kao što je Lazio, kluba koji bi svatko tko je trener htio trenirati. Ima jake igrače, posebnu navijačku bazu. Biti dio ovog kluba i ovog grada, sve je to jedna cjelina", rekao je Tudor koji je posljednji posao imao u Marseilleu.

Osvrnuo se i na prva dva dana u novom klubu.

"Vidio sam kako izgleda trening-kamp. Ovdje se može kvalitetno raditi, postoje svi preduvjeti i sadržaji koji su nam potrebni. Primijetio sam ozbiljnost i organiziranost. Svi se ponašaju kao obitelj, to volim."

"Igrat ćemo tako da ne budemo dosadni"

Hrvatski trener zatekao je Lazio na devetoj poziciji u Serie A, ali je klub još uvijek u borbi za europska natjecanja.

"Ova momčad može puno toga, ali moramo odmah na posao. Moderni nogomet ide u smjeru da napadamo s puno igrača, da zabijamo golove, da ne budemo dosadni. Pokušat ću, u nekim stvarima ću biti bolji, u nekima ne, uvijek će biti prostora za napredak. Ja sam netko tko nikad nije zadovoljan, uvijek moraš gurati i razvijati se."

Tudor je trenersku karijeru počeo u Hajduku. Još je vodio PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese, Veronu i Marseille.

Pročitajte više