Tudora tjednima prozivaju i optužuju. Lazio je sada jednim potezom ugasio sve priče

Foto: EPA

IGOR TUDOR je u petak došao do treće pobjede otkako je preuzeo poziciju trenera Lazija. Pogodak vrijedan tri boda na gostovanju kod Genoe postigao je Luis Alberto u 67. minuti utakmice na asistenciju Daichija Kamade. Hrvatski stručnjak je klupu rimskog kluba preuzeo u prvoj polovici ožujka i od onda odradio ukupno pet utakmica, četiri u prvenstvu i jednu u kupu. U prvenstvu je slavio protiv Juventusa, Salernitane i Genoe, a porazili su ga Roma i Juventus u kupu. 

Tudor je posao preuzeo u jako teškoj situaciji za Lazio. Sarri je otišao nakon što je izgubio pet od šest zadnjih prvenstvenih utakmica te tako iz zone Lige prvaka pao na tek deveto mjesto. Ispadanje u osmini finala Lige prvaka od Bayerna se ne smatra neuspjehom, ali sunovrat u prvenstvu bio je zabrinjavajuć za klub koji je prošle sezone bio viceprvak Serie A te tako izravno izborio Ligu prvaka.

Hrvatski trener je uspio brzo zaokrenuti priču pa je sada doveo Lazio na 6. mjesto, jedno od onih koja vode u Europu, ali situacija je daleko od komforne jer su ekipe od 8. do 5. mjesta sve u nekoliko bodova, a nemaju ni svi jednako odigranih utakmica.

Proziva ga se zbog Guendouzija

Ipak, Tudor danima trpi prozivke i optužbe. Naime, svi talijanski mediji objavili su da se Tudor odmah po dolasku u klub sukobio s veznjakom Matteom Guendouzijem te da će zbog toga jedan od najvažnijih igrača Lazija napustiti klub i vratiti se u Marseille iz kojeg je stigao na posudbu.

Podsjetimo, u prvoj utakmici koju je vodio Lazio je svladao Juventus. Guendouzi, koji je pod Sarrijem bio gotovo nezamjenjiv, nije započeo dvoboj, već je ušao u 80. minuti i bio asistent za pogodak kojim je Crnogorac Adam Marušić u sučevom dodatku donio pobjedu rimskoj momčadi.

Nakon toga je, u dvoboju polufinala kupa protiv Juventusa i prvenstvenom derbiju protiv Rome, 25-godišnji Francuz marokanskog porijekla bio u početnoj postavi, ali Lazio je u obje utakmice poražen. U pretprošlom kolu nije konkurirao za momčad, a Tudorova momčad je s 4:1 svladala Salernitanu koja će preseliti u Serie B. Nije ga bilo u kadru ni za utakmicu u Genoi i pobjedu 1:0.

"Nema svađe, Guendouzi je ozlijeđen"

Prema napisima u talijanskim medijima, između Tudora i Guendouzija je došlo do neslaganja, zbog kojeg je Francuz poslan na trening s drugom momčadi. No sportski direktor Lazija Angelo Fabiani je tu tvrdnju opovrgnuo.

"Radi se o istegnuću mišića lista, zbog kojeg je trenirao s onima koji se oporavljaju od ozljeda", rekao je sportski direktor Lazija i najavio da će Guendouzi biti među igračima koji će u petak otputovati na subotnji prvenstveni dvoboj s Genoom.

Guendouzi je u Lazio stigao na posudbu iz Olympique Marseillea s opcijom otkupa ugovora. U francuskom klubu je već surađivao s Tudorom u sezoni 2022./2023. Talijanski mediji su njegovu gestu rukama prema klupi Lazija, nakon što je asistirao za Marušićev pogodak Juventusu, protumačili kao iskazivanje prkosa prema Tudoru, jer ga nije uvrstio u početni sastav.

Romano potvrdio da Lazio kupuje Guendouzija

Sada je stigla i konačna potvrda da nema istine u tome da je Guendouzi otpisan u Laziju. Naime, Fabrizio Romano je na svojim društvenim mrežama objavio da je Lazio pokrenuo proces otkupa Guendouzijeva ugovora od Marseillea.

Tako će rimski klub uskoro aktivirati otkupnu klauzulu koju od ranije ima ugovorenu u ugovor o posudbi, a prema kojoj bi Marseille trebao uprihoditi 13 milijuna eura, uz mogućnost ostvarivanja dodatnih 5 milijuna eura kroz razne bonuse. Jasno je, dakle, da Lazio ne bi otkupljivao, i to za nemali novac, igrača na kojeg trener više ne računa.

Pročitajte više