SERIE A

Zbog Tudorovog eksperimenta otpisana zvijezda postala je ključna karika Juventusa

Foto: EPA

U JUVENTUSOVOJ pobjedi 3:1 protiv Sassuola u 17. kolu Serie A najbolji pojedinac bio je brazilski defenzivac Danilo (29), kojem su karijeru oživjeli Andrea Pirlo i Igor Tudor. Sve se vidjelo na terenu.

On je u 50. minuti zabio prekrasan gol za vodstvo pa je u 92. sjajnom dugom loptom asistirao Cristianu Ronaldu za konačnih 3:1 talijanskog prvaka.

Danilove majstorije

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DANILOV GOL

Momčad Andree Pirla imala je problema unatoč igraču više od 45. minute kada je isključen Pedro Obiang. Sassuolo je u 58. minuti izjednačio, no u vodstvo je domaće vratio Aaron Ramsey na asistenciju Gianluce Frabotte u 82. minuti.

Danilova jučerašnja statistika pokazuje koliko je bio na nivou.

Grafika:Sofascore za IndexSport

Danilo je uoči dolaska Andree Pirla i Igora Tudora bio na transfer-listi, ali inzistiranjem novog trenerskog para s Danilom se krenulo u poseban projekt. Svoj najbolji nogomet Danilo je igrao u Portu kao desni bek, što ga je prodalo u Real Madrid.

Tamo se nije snašao najbolje pa se okušao u Manchester Cityju, nakon čega je prošloga ljeta stigao u Torino gdje je pod vodstvom bivšeg trenera Maurizija Sarrija odigrao prosječnu sezonu na bekovskim pozicijama.

"Tudor je revitalizirao Danila"

Danas je Danilo nezamjenjiv stoper koji kroz 90 minuta igra i stopera i beka, ovisno o fazi igre Juventusa koji se transformira iz formacije 4-4-2 u 3-4-1-2 i obrnuto. Protiv Sassuola ponovno je bio na visokom obrambenom nivou, a onda je u 50. minuti zabio uistinu sjajan gol za vodstvo. Za kraj je ostavio asistenciju Cristianu Ronaldu i tako kompletirao novih vrhunskih 90 minuta.

Statistički presjek njegove sezone otkriva koliko je Tudorov eksperiment urodio plodom.

Grafika:Sofascore za IndexSport

Početkom listopada La Gazzetta dello Sport označila je Tudora kao ključnog čovjeka u Danilovoj renesansi. Bivši Hajdukov trener puno vremena ulaže u razgovore i rad s Danilom, koji sve upute prihvaća bez pogreške.

"Tudor je revitalizirao Danila. Njih dvojica jako puno razgovaraju od prvog dana treninga i Danilovi odgovori su na terenu jako dobri."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više