Tudorov Ukrajinac se zagrlio s Rusom iz Monaca i izazvao skandal u Ukrajini

Foto: Twitter

U 20. KOLU francuskog nogometnog prvenstva Marseille Igora Tudora u subotu je kod kuće remizirao s Monacom 1:1. Gosti su poveli autogolom Veretouta u 17. minuti, a domaćin je izjednačio u 47. minuti golom Sancheza. Marseille je tako propustio srušiti klupski rekord star 91 godinu.

Naime, imali su priliku protiv Monaca doći do devete uzastopne pobjede u prvenstvu i kupu (imali su šest ligaških pobjeda u nizu), no nisu uspjeli zbog očajnog prvog poluvremena i loše realizacije u nastavku. Također, Marseille se pobjedom mogao izjednačiti s Lensom na drugom mjestu.

Za Tudorovu ekipu do 86. minute igrala je ukrajinska zvijezda Ruslan Malinovski, a puno kontroverza izazvao je detalj neposredno nakon utakmice koji su uhvatile kamere. Naime, do Malinovskog je došao ruski igrač iz redova Monaca Aleksandr Golovin i dvojica igrača su se srdačno pozdravila. No, ta gesta je izazvala brojne reakcije u Ukrajini, gdje je dobar dio javnosti osudio Malinovskog jer se pozdravio s nekim tko je iz agresorske zemlje.

Premda je Malinovski rekao da njegov čin nema nikakve veze s politikom, na kraju se zbog brojnih kritika iz domovine ispričao na društvenim mrežama. 

"Želim se ispričati Ukrajincima zbog svoje reakcije na gestu igrača Monaca. Razumijem da bi bolje da sam ga izbjegao, ali dogodilo se da mi je prišao i pozdravio se", pravdao se Malinovski na društvenim mrežama.
 

Pročitajte više