Tudoru prije i poslije poraza postavili isto pitanje. Drugi put odbio odgovoriti

Foto: EPA

MARSEILLE Igora Tudora poražen je 1:2 u utakmici 36. kola francuske Ligue 1 na gostovanju kod Lillea. Poraz je posebno bolan za Marseille jer je zbog njega sastav hrvatskog trenera propustio priliku vratiti se na drugo mjesto ljestvice. Upitan kako se osjeća nakon poraza, Tudor je odgovorio:

"Tužni smo jer smo željeli pobijediti. Obje ekipe imale su svoje prilike. Oni su zabili jedan gol više i pobijedili. Razočarani smo, utakmica je bila zanimljiva, oni su se dobro pripremili, a mi smo promašili nekoliko prilika. Na kraju moramo prihvatiti situaciju."

Francuski novinari pitali su hrvatskog trenera mora li Marseille zaboraviti na drugo mjesto, koje direktno vodi u Ligu prvaka i koje trenutno drži Lens sa 75 bodova i utakmicom manje. "Ne, borit ćemo se dok postoji prilika. Neovisno o tome, bila je ovo dobra sezona", smatra Tudor.

Tudor nije koristio Payeta i Tavaresa

Marseille je nastupio bez Dimitrija Payeta i Nuna Tavaresa. Kada su pitali žali li zbog toga što ih nije poveo na utakmicu, Tudor je rekao: "Odgovorio sam na to pitanje prije utakmice, neću više na njega odgovarati."

Podsjetimo, francuski mediji objavili su da su obojica možda i odigrali svoje posljednje utakmice za klub. Tavares je već neko vrijeme u sukobu s Tudorom, a zalaganje na treningu, odnosno manjak zalaganja, razlog je zašto ga nije bilo u utakmici kod Lillea.

Navodno je Tudor istu stvar zamjerio i Payetu. Njegov doprinos na treninzima nije bio na očekivanoj razini, a budući da je pred njim kazna zbog šamaranja pomoćnog trenera Lensa Yannicka Cahuzaca, a piše se i o odlasku u mirovinu, moguće je da više neće zaigrati za klub.

Tudor je o Payetu i Tavaresu prije utakmice izjavio: "Svi su jednaki. Ne sviđa mi se vaše prvo pitanje o takvoj temi prije važne utakmice kao što je ova (protiv Lillea, op. a.), no znam da ste znatiželjni. Nema probleme, sve je kako treba biti. Tu su svi igrači spremni pomoći momčadi, bilo da su prvotimci ili zamjene. Drugi su ostali u Marseilleu. To će biti moj komentar na ovu temu."

Pročitajte više