Tukao se s Đokovićem, bio je u top 10 i prenoćio u zatvoru. Prekinuo je karijeru

Foto: EPA

NAKON što proteklih godinu dana nije nastupio ni u jednom službenom meču, latvijski tenisač Ernests Gulbis (35) potvrdio je svoj odlazak u igračku mirovinu. Kao igrač je osvojio šest turnira, 2014. igrao polufinale Roland Garrosa i te godine stigao do desete pozicije ATP-ove ljestvice. Mnogi se slažu da je kontroverzni Latvijac rođen u obitelji bogataša mogao i puno više.

Poznat po svojim jakim udarcima i kontroverznim izjavama, za mnoge je bio igrač kojeg nisu voljeli vidjeti s druge strane mreže. Znao je govoriti da su Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray dosadni i da bi tenisačice trebale razmišljati o djeci.

Kontroverzne izjave obilježile su mu karijeru

Poznat je i po tučnjavama u mladenačkoj dobi s Đokovićem dok su obojica trenirala u akademiji Nikole Pilića. Noć je proveo i u zatvoru zbog traženja prostitutke, a pamti se i njegova pohvala turniru u Rotterdamu, koji je ishvalio jer je u tom gradu marihuana legalna.

Do prve titule stigao je 2010. godine u Delray Beachu pobjedom 6:2, 6:3 protiv Ive Karlovića. Isti je turnir osvojio i 2013., a bio je i pobjednik Los Angelesa, Sankt-Peterburga, Marseillea i Nice. Oba turnira u Francuskoj osvojio je 2014. godine, a nakon toga više nijednom nije podignuo trofej pobjednika.

Pročitajte više