TRANSFERI

Turci: Galatasaray dovodi Livaju zbog izlazne klauzule

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

TURSKI Fanatik piše o interesu Galatasaraya za Marka Livaju (28). Okan Buruk, novi šef struke posrnulog turskog giganta, navodno želi Hajdukovog najboljeg igrača. Turski div Galatasaray prošle je sezone završio 13. u elitnoj turskoj ligi i ove sezone se planira vratiti u vrh. Za to mu je potrebno nekoliko kvalitetnih igrača, a na njegovom popisu je i Hajdukova desetka.

Fanatik: Livaja ima izlaznu klauzulu od milijun eura

"Meta je Marko Livaja. Galatasaray priprema prijelazni rok, a na njegovom popisu nalazi se iznenađenje. To je Marko Livaja. Livaja je u hrvatskom Hajduku iz Splita ostavio traga s 32 gola i sedam asistencija, a sada je došao na dnevni red crveno-žutih", stoji u tekstu Fanatika, koji se nastavlja:

"Kako se doznaje, 28-godišnji hrvatski napadač, koji u ugovoru ima izlaznu klauzulu od milijun eura, od svog kluba dobiva milijun eura godišnje plaće."

Ne postoji nikakva klauzula u Livajinom ugovoru

Od ranije je poznato kako Livaja ne želi napustiti Hajduk, a u saznanjima Fanatika sporno je spominjanje izlazne klauzule od milijun eura. Takvo što ne postoji u Livajinom ugovoru. Najbolji igrač HNL-a ugovor s Hajdukom ima do konca lipnja 2024. godine, a Index doznaje kako Livaju i sada prati nekoliko klubova, no njemu se i dalje ne ide iz kluba.

U veljači su iz Hajduka potvrdili kako su imali ponude za Livaju: "Također smo imali ponude od 7 i 8 milijuna eura za Marka Livaju, ali nismo željeli ni početi s razgovorima o tom", rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius pa dodao:

"Reći ću samo, iz lige Petice, ali i s drugog kontinenta. No kod Marka je to bilo jednostavno - nije želio ni čuti. Nevjerojatno je kakav je to vrhunski igrač i osoba."

Livaja je i sam rekao što misli o tim kombinacijama: "Mislim da me nijedna ponuda ne može odvojiti od Hajduka. Nikada nisam gledao novac. Bitno mi je gdje se dobro osjećam. Kući sam, guštam svaki dan", rekao je nakon osvajanja Kupa protiv Rijeke.

Fanatik: Nije se snašao u Italiji

Fanatik se u još nekoliko rečenica bavio Livajom: "Mlad je prešao u Inter, ali nije mogao ispuniti očekivanja ni u Milanu ni u Ceseni i Luganu, gdje je igrao na posudbama. Otišao je potom u Atalantu za pet milijuna eura. Tada se iskusni napadač, koji je u Kazan otišao za 6.5 milijuna eura, nakon iskustava u Španjolskoj u Grčkoj, vratio u splitski Hajduk. Livaja može igrati kao desetka i kao povučeni napadač", pišu Turci.

Pročitajte više