Turci: Neviđen potez Bilića. Ponudio se besplatno biti izbornik Ukrajine

Foto: EPA

NAJPOZNATIJI svjetski autoritet za transfere Fabrizio Romano jučer je objavio vijest kako je Slaven Bilić favorit za novog trenera ukrajinske reprezentacije. Talijan dodaje da bi se ubrzo trebao dogoditi razgovor dviju strana, a Bilića u Ukrajini jako cijene i, s obzirom na to da je bez posla nakon otkaza u Watfordu, rado bi ga željeli vidjeti na svojoj klupi. Privremenu ulogu izbornika Ukrajine obnaša Ruslan Rotan.

Turski CNN donosi vrlo zanimljive vijesti. Naime, prema njihovim izvorima, pregovori su već u uznapredovaloj fazi, a posebno je interesantan bio stav bivšeg hrvatskog izbornika na njima. Bilić je ponudio Ukrajincima odraditi svoj posao potpuno besplatno. Takav potez bio bi presedan u svjetskom nogometu.

Ogromna otpremnina u Watfordu

Posljednji angažman Biliću je bio u engleskom Watfordu, ni šest mjeseci nakon što je preuzeo ulogu menadžera tog engleskog drugoligaša. Od hrvatskog stručnjaka očekivalo se da s momčadi napravi pomak prema naprijed i izbori ili se barem umiješa u borbu za Premier ligu. Najuren je dok je Watford zauzimao deseto mjesto poretka u Championshipu.

Bilić bi od svog sad već bivšeg kluba trebao dobiti oko 400.000 funti kao isplatu za ostatak svog ugovora. Klub mora isplatiti i četvoricu njegovih pomoćnika i za to mora pripremiti iznos odštete od oko 250.000 funti. Bilićevi pomoćnici bili su Leo Sovina, Dean Računica, Danilo Butorović i Julian Dicks.

Pročitajte više