Turci su burno slavili u Osijeku. Onda ih je nazvao vladar

Foto: Profimedia

VELIKU pobjedu izborila je Turska kod Hrvatske (1:0) u kvalifikacijama za Euro. Nakon trijumfa kojim je od domaćina uzela prvo mjesto, Turska je euforično slavila u svlačionici osječke Opus Arene. Tada je feštu gostiju prekinuo telefonski poziv. Bio je to Recep Tayyip Erdogan, koji već 20 godina čvrsto vlada Turskom. Od 2003. kao premijer, a od 2014. kao predsjednik. Erdogan je veliki ljubitelj nogometa koji je igrao cijelu mladost.  

Kada je objavljeno tko je na telefonu, slavlje se odmah stišalo, a vladar je tražio kapetana Hakana Calhanoglua. Rekao mu je: "Hakane, čestitam vam. Znam da vam je bilo teško, ali ste pobijedili i sada smo vodeći u skupini. Molim te, daj mi Montellu."

Novi izbornik Turske, proslavljeni talijanski nogometaš, rekao je Erdoganu: "Gospodine predsjedniče, velika mi je čast predstavljati Tursku. Svi smo jako sretni i ponosni što smo izborili ovakvu pobjedu."

Erdogan je odgovorio: "Čestitam i vama" te dodao na talijanskom: "Grazie". U razgovor se ubacio i doktor Osman Askin Bak, turski ministar sporta i mladeži, koji je također bio u svlačionici u Osijeku: "Predsjedniče, pridružujem se čestitkama našoj djeci i mi vam svi šaljemo pozdrave i puno poštovanja. Hvala vam."

Pročitajte više