Turci: Trabzonspor opet kreće po Petkovića. Spreman je platiti odštetu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ u rujnu prošle godine dogovorio je produženje ugovora s Dinamom i potpisao ostanak u klubu do ljeta 2025. godine. U ugovor je stavljena klauzula prema kojoj može napustiti klub u slučaju da zainteresirana strana Dinamu plati 2.5 milijuna eura, u jednoj opciji čak i manje. Turski mediji pišu da bi to mogao iskoristiti Trabzonspor.

Kako se navodi, Trabzonspor traži napadača, a Petković je ponovno opcija. Isto je bilo i kad je tu tursku momčad vodio Nenad Bjelica. U trenucima kad Dinamo vodi neizvjesnu utrku s Rijekom za titulu na kraju sezone, trećeplasirani klub turskog prvenstva gleda kako pojačati napad za europske utakmice u sljedećoj sezoni i smanjenje razlike u odnosu na Fenerbahče i Galatasaray.

Ove sezone zabio je 17 golova za Dinamo

Petković je u 22 utakmice SuperSport HNL-a bio strijelac 10 golova, a za pet ih je asistirao. U Dinamovom hodu kroz Konferencijsku ligu dodao je sedam golova u sedam utakmica, a dobru formu prenio je u reprezentativne akcije, u kojima je od rujna prošle godine do danas bio strijelac tri gola u pet utakmica.

Petković je prije produženja s Dinamom dugo pregovarao. Imao je ponudu Trabzonspora, ali je ipak odlučio ostati u Dinamu, u čemu mu je puno pomogla odluka Arijana Ademija da se vrati u klub.

Ima dvije odštetne klauzule

Kako je Index doznao, u ugovoru ima dvije odštetne klauzule. Prva, od dva milijuna eura, može se aktivirati od 1. lipnja do 15. lipnja, a druga, od 2.5 milijuna eura, od 16. lipnja do 16. srpnja. Petković je dotad u Dinamu zarađivao 550.000 eura, a prema novom ugovoru osnovna plaća mu je 800.000 eura. 

Ona s bonusima može doći do čak 1.2 milijuna eura, što Petkovića čini daleko najplaćenijim igračem u Dinamu. Bonusi u njegovu ugovoru su vrlo lako ostvarivi pa Dinamo računa da će jednog od svojih najboljih igrača ove sezone platiti upravo 1.2 milijuna eura.

Pročitajte više