Turci: Trener izgubio strpljenje s Rebićem. Hrvat napušta Bešiktaš

Foto: EPA

BEŠIKTAŠ planira raskinuti ugovor s napadačem Antom Rebićem (30), tvrdi turski Milliyet. Hrvatski napadač stigao je u ljeto 2023. iz Milana kao slobodan igrač. Dosad je upisao 20 nastupa, jedan pogodak i pet asistencija, no tamošnji medij navodi da je trener Fernando Santos "izgubio strpljenje s Rebićevim stavom na treninzima". Zbog toga ga je navodno ostavio na klupi protiv Sivasspora (0:1) u 23. kolu turskog prvenstva.

"Bešiktaš će raskinuti ugovor s Rebićem, koji je uz velika očekivanja došao iz Milana na početku sezone. Santos ga je otpisao zbog nedostatka volje na treningu", tvrde Turci. Bešiktaš se nalazi na četvrtom mjestu turske superlige s 36 bodova, daleko iza vodećih Fenerbahčea i Galatasaraya koji imaju po 60 bodova. Santosova ekipa je u mini krizi jer je bez pobjede u tri uzastopna susreta.

Rebić je prošle godine došao u Bešiktaš iz Milana

Rebić je u karijeri nastupao za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. S Eintrachtom je pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača osvojio njemački kup 2018., dok je s Milanom 2022. bio prvak Serie A.

Igrajući za hrvatsku reprezentaciju, Rebić je sakupio 42 nastupa, tri pogotka i srebro sa Svjetskog prvenstva 2018. Međutim, nije za nju igrao od 2021. i Europskog prvenstva, nakon kojeg je kritizirao izbornika Zlatka Dalića. Ugovor s Bešiktašem ima do 2025., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.2 milijuna eura.

Pročitajte više