Turci usporedili Hrvatsku s Realom: Bili smo sretni kad smo vidjeli Dalićev sastav

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija je u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati s Njemačkoj slavila u gostima kod Turske s 2:0 golovima Matea Kovačića. Turci su u Bursi krenuli napadački i promašili nekoliko dobrih situacija, a onda ih je Hrvatska kaznila iz prve velike šanse.

Turski Hurriyet usporedio je Hrvatsku s Real Madridom citiravši riječi bivšeg Barceloninog trenera Ernesta Valverdea: "Onog trenutka kada pomislite da ste blizu pobjede protiv njih, oni su bliže pobjedi od vas", pišu Turci i nastavljaju: "Da je Real Madrid reprezentacija, bio bi Hrvatska. Iskreno, bili smo sretni kad smo vidjeli sastav Zlatka Dalića."

"Mislili smo da je hrvatska obrana ranjiva"

"Osim braniča koji nisu navikli igrati zajedno na ovoj razini, promijenila su se i dva beka u odnosu na Wales. Činilo se da su obrambeni igrači najranjiviji. Pritisnuli smo, dobro zatvorili sredinu i bili brzi prema naprijed. Natjerali smo ih na pogrešku i imali situacije u petoj, sedmoj i desetoj minuti, ali spriječio nas je Livaković. Počeli smo vjerovati da ćemo pobijediti."

"Umiremo u svim utakmicama na život ili smrt. Nismo pobijedili Norvešku i Portugal. Završili smo skupinu Lige nacija s bodom više od Farskih Otoka. I protiv Hrvata je bila ista slika. Ovo nije stručni stožer kakav zaslužuje ova generacija igrača", zaključuje se u tekstu.

Pročitajte više