Turneja po Kini: Hrvatska - Kanada 69:70

HRVATSKA je protiv Kanade ispustila 14 razlike u posljednjoj četvrtini. Neadekvatno sankcionirana gruba igra Kanađana urodila je plodom. Završilo je jednim košem razlike za naše protivnike.

Iako se u kineskom Urmuqiju igraju prijateljske utakmice, Kanađani su, kada su vidjeli da ništa drugo ne pali, počeli igrati vrlo grubo što su suci tolerirali. Naši nisu htjeli na isti način uzvratiti, pa je konačan rezultat bio 70:69 za Kanadu.

Neven Spahija je prokomentirao utakmicu za Sportske novosti: "Doslovce smo pretučeni. I zamislite, Kanađani koji su nemilice mlatili, izveli su 33 slobodna bacanja, a mi samo 17. Opet se pokazalo da nemamo iskustva u neizvjesnim završnicama, da nismo dovoljno mentalno spremni za čuvanje rezultata kada napravimo pristojnu razliku. Kanađani su daleko iskusniji, imaju mnogo više međunarodnih ogleda od ovih košarkaša i tu leži razlog našeg poraza. Uostalom, i fizički su jači, što je na kraju presudilo. Nije svako zlo za zlo jer sada su igrači svjesni da se neke stvari jednostavno moraju naučiti i vježbati. U konačnici se imamo čime baviti."

M.R.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.