Turnir u Bolu podržali Đoković i Ivanišević: Nastupaju Konjuh, Vekić i Martić

Foto: WTA Bol

NA ŽENSKOM teniskom turniru WTA Bol Open, koji će se održati do 29. svibnja do 5. lipnja ove godine sudjelovat će 32 tenisačice u pojedinačnoj konkurenciji među kojima i Ana Konjuh, Donna Vekić i Petra Martić, a nagradni fond turnira je 125.000 dolara, izvijestio je na konferenciji za novinare u Splitu direktor tog turnira Feliks Lukas.
 
Ženski teniski WTA turnir u Bolu na Braču se obnavlja nakon 13-godišnje stanke izazvane financijskim poteškoćama, nakon što je 2003. godine održan posljednji turnir u tom mjestu, a u listopadu prošle godine ponovno ishodovana licenca za njegovo održavanje.
 
"Ponovno održavanje ovog turnira u Bolu na Braču je od iznimne važnosti jer hrvatski ženski tenis je u naletu i to je prilika za  daljnju afirmaciju naših mladih igračica, a osim toga, ovogodišnji je WTA Bol Open posljednji ženski teniski turnir na kojem se mogu osvojiti kvalifikacijski bodovi za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru", rekao je Lukas.
 
Istaknuo je da su potporu za ponovno organiziranje ovog turnira u Bolu na Braču dali, između ostalih, Novak Đoković, Goran Ivanišević te Iva Majoli.
 
"Lobiranja za povratak ovog turnira trajala su godinu dana, imali smo potporu čelnika splitsko-dalmatinske županije, a sponzorski nas je podržala i Atlantic Grupa. Želimo da u povodu ovog turnira događanja u Bolu na Braču budu spektakularan šou," kazao je Lukas.
 
Pri tomu je najavio kako će za vrijeme održavanja ovog turnira jedan od vodećih europskih DJ-a Antoine promovirati na Bolu svoj novi album, a doprinos turniru dat će svojim nastupom i svjetska plesačka zvijezda Ana Karla Suarez.
 
"U suradnji sa sveučilištima iz Splita i Glasgowa tijekom ovogodišnjeg WTA Bol Opena održat će se poslovna konferencija na kojoj će se promicati poduzetništvo mladih," kazao je Lukas.
 
On je objasnio da je organiziranje WTA Bol Opena osmišljeno po direktivama Europske komisije po kojima je prioritet da lokalna zajednica osjeti korist od podržavanja takvog događaja, ne samo u marketinškom smislu, nego i po financijskim učincima. Najavio je kako će se tijekom održavanja WTA Bol Opena uvesti i posebna katamaranska linija od Splita do Brača koja će prevoziti  zainteresirane posjetitelje.
 
"Naš je zamisao da se oživljavanjem WTA Bol Opena napravi od Dalmacije teniska regija svijeta, jer imamo potencijala za to," poručio je Lukas.
 
 
 
Dodao je kako je proračun za organizaciju ovogodišnjeg WTA Bol Opena je četiri milijuna kuna.
 
Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja je istaknuo kako  je WTA Bol Open organizacijski i financijski zahtjevan projekt za koji vjeruje da će se isplatiti jer predstavlja međunarodnu  reklamu Bola, Dalmacije i Hrvatske kao turističke destinacije.
 
Direktor Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije Joško Stella je istaknuo da se održavanjem WTA Bol Opena promovira sportski turizam jer se očekuje da će ubuduće istaknuti sportaši dolaziti na pripreme u Bol.
 
Načelnik Općine Bol Tihomir Marinković je rekao da je teniski turnir WTA Bol Open fenomen jer na teniski stadion može stati više gledatelja nego što to mjesto ima žitelja.
 
"Naš teniski stadion može primiti 2.100 gledatelja, a prema zadnjem popisu u Bolu je evidentirano 1.630 žitelja," kazao je Marinković, naglasivši pritom kako je oživljavanje WTA Bol Opena veliki dobitak za hrvatski turizam.
 

Pročitajte više