Turnira u bolu na Braču ipak će biti

DIREKTOR WTA turnira Croatian Bol Ladies Open Antun Plenković potvrdio je danas za Radio Dalmaciju da će se turnir ove godine održati od 28. travnja do 4. svibnja u Bolu na Braču.

Vijest je značajna iz razloga što je još prije 15-ak dana zbog promjena u čelništvu Hrvatskog teniskog saveza i financijskih poteškoća glavnog sponzora ´Zlatnog rata´ održavanje turnira došlo pod znak pitanja. ´Turnira će biti. ´Zlatni rat´ je organizator i korisnik licence narednih pet godina. Uz njihovu pomoć i pomoć većinskog vlasnika ´Zlatnog rata´ - ´Sunca´ ja sam preuzeo rizik kompletnog turnira putem Agencije Luena iza koje stojim ja osobno, Gojko Škrbić i još nekoliko simpatizera i ljubitelja tenisa i Bola´, kazao je Plenković.

Prošle je godine kao najveća atrakcija turnira nastupila Ruskinja Ana Kurnikova, a uz domaće tenisačice Ivu Majoli, Silviju Talaju, Jelenu Kostanić i nekadašnju pobjednicu Bola Mirjanu Lučić na Braču su igrale Bugarka, Magdalena Maleeva, Belgijanka Kim Clijsters, Slovenka Tina Pisnik, Španjolka Christina Torrens-Valero i mnoge druge, pa teniske zvijezde neće izostati niti ove godine.

Pročitajte više