Turski izbornik: Laži se šire po društvenim mrežama pa dođu i do Hrvata

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija u utorak u 20:45 u Bursi gostuje kod Turske u susretu 2. kola skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Momčad Zlatka Dalića je u subotu u prvom kolu odigrala samo 1:1 kod kuće protiv Walesa, dok je Turska na za nju jako vrućem terenu u Armeniji preokrenula i slavila 2:1.

To će biti prva službena utakmica ovih reprezentacija nakon 2017. godine i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, kad je Turska u Eskisehiru pobijedila 1:0 golom Cenka Tosuna. U međuvremenu su ove dvije reprezentacije odigrale jednu prijateljsku utakmicu u studenom 2020. godine, kad je u Istanbulu završilo 3:3.

"Hrvatska spada među najbolje svjetske momčadi"

"Utakmica s Armenijom za nas je bila teška zbog puno razloga, ali smo uspjeli doći do pobjede. Nismo igrali najbolje jer su uvjeti bili dosta teški i imamo prostora za napredak", rekao je turski izbornik Stefan Kuntz uoči utakmice i nastavio:

"Želimo biti među najboljim reprezentacijama i s njima se uspoređivati, a ovo nam je odlična prilika za to. Hrvatska je jedna od najboljih svjetskih momčadi i mislim da smo svi svjesni koliko je to natjecateljska momčad. Ne smije nas zavarati njihov kiks protiv Walesa. Nisu imali sreće, gol su primili slučajno i ne pripremamo se s idejom da im je Wales uspio uzeti bod."

"Igramo kod kuće, iza nas će biti 40.000 navijača, a dolazi nam protivnik koji je prepun individualne kvalitete i iskustva, što pokazuje u svakoj utakmici. Hrvatska je momčad koja na svakoj utakmici traži dominaciju i protiv nje nismo favoriti", dodao je Kuntz.

Demantirao napise da neće zvati igrače koji poste

Na press konferenciji turskog izbornika bili su u i hrvatski novinari. U muslimanskom svijetu nedavno je počeo ramazan pa se na društvenim mrežama pojavila informacija da Kuntz u reprezentaciju neće zvati igrače koji poste.

"To su laži jer ja respektiram sve što igrači rade tijekom ramazana. To su špekulacije o kojima ja nisam nikad govorio. No, svašta se piše po društvenim mrežama pa onda dođe i do Hrvata", odgovorio je Kuntz.

Pročitajte više