TRANSFERI

Turski mediji: Zbogom, Domagoj! Vida je otpisan, može otići čim dođe neka ponuda

Foto: Murad Sezer/Reuters

BEŠIKTAŠ je odlučio da je vrijeme da Domagoj Vida napusti klub. Turski mediji pišu da je do te odluke došlo nakon što su čelnici kluba detaljno analizirali polusezonu koja je iza nas.

Analiza koju su napravili pokazala je da je Vida jedan od nogometaša koji su svojim pogreškama direktno utjecali na gubitak bodova u prvenstvu pa je odlučeno da više nije dovoljno dobar da bi opravdao ostanak u klubu.

Vida se pokazao kao težak pregovarač

Barem ne pod uvjetima koje je tražio. Sabah tvrdi da je Vida, kojem trenutni ugovor prema kojem zarađuje 3.4 milijuna eura istječe na ljeto, od Bešiktaša tražio novi ugovor prema kojem bi zarađivao dva milijuna eura godišnje. Vida je tako pristao na smanjenje ugovora kako je Bešiktaš i tražio, ali ne i u mjeri u kojoj je turski klub to zamislio.

Turci su Vidi ponudili milijun i pol eura godišnje i nisu odstupali od te ponude ni u jednom trenutku. Kad su vidjeli da Vida ne odustaje od svog zahtjeva, odlučili su prekinuti pregovore o novom ugovoru i staviti hrvatskog stopera na listu za otpis.

Fanatik u tekstu pod segmentom koji naziva "Zbogom, Domagoj!" tako piše da Vida sigurno odlazi na ljeto kad mu istekne ugovor, a možda i već u siječnju ako dođe bilo kakva ponuda. U prijevodu, Bešiktaš se želi riješiti Vide pod svaku cijenu, a od toga bi mogao profitirati Osijek, koji se ranije povezivalo s hrvatskim reprezentativcem.

Već se spominjao povratak

Podsjetimo, Vida je sam potaknuo glasine o povratku u Osijek. Kapetan Osijeka Mile Škorić protiv Gorice je početkom ovog mjeseca postao rekorder po broju nastupa u dresu Osijeka u HNL-u. Odigrao je 266 utakmica. Među čestitarima je bio i Domagoj Vida koji je istaknuo kako mu je drago da su dijelili svlačionicu i teren te se nada da će tako biti i u budućnosti.

"Tko ne bi volio imati takvog suigrača poput Vide? Igrali smo zajedno, ne treba govoriti o njegovim kvalitetama. Bio sam baš iznenađen čestitkama. Mislio sam da će opet biti dres, imam ih dosta. Jako originalna ideja, baš mi se svidjelo", rekao je tada Škorić, a komentar je dao i Bjelica:

"Vida je dobrodošao u Osijek u bilo kojoj funkciji. On zna koje su naše mogućnosti, ako se bude htio vratiti u Hrvatsku, nadam se da će to biti Osijek."

 

Pročitajte više