Turski milijunaš kupuje jedan od najtrofejnijih klubova regije: Lud sam za nogometom

Foto: Instagram

TURSKI milijunaš Acun Ilicali uskoro će završiti preuzimanje Maribora, slovenskog nogometnog kluba. Objavio je to u emisiji Pod prečkom na slovenskom SportKlubu. "Poštujem i ostale klubove, Mura je uspješna, Olimpija je poznato ime u Europi, ali i Maribor isto tako", rekao je pa dodao:

"Na kraju morate donijeti neku odluku, tražili smo i razmišljali dva mjeseca, ali sada mislim da smo ekipa i ja odlučili da je ovo pravi projekt sa sjajnim navijačima, sjajnim ljudima i sjajnim gradom. Jako mi je važno bilo da ima aerodrom u blizini jer stalno putujem. Mali aerodrom, da mogu dolaziti i odlaziti i da posao ne trpi. Lud sam za nogometom i želim gledati što više utakmica."

Ima bogat CV

Maribor će tako prvi put u povijesti imati stranog investitora. Maribor je 16 puta bio prvak Slovenije, osvojio je devet kupova i četiri superkupa Slovenije, a tri puta je igrao grupnu fazu Lige prvaka. Ove sezone im ne ide sjajno, tek su treći iza Celja i Olimpije.

Ilicali je već vlasnik engleskog Hull Cityja, a ranije je vodio nizozemsku Fortunu Sittard i irski Shelbourne. Vlasnik je TV kanala TV8 i TV8.5, kao i turske digitalne platforme Exxen. Od 2018. do 2021. godine bio je na popisu 500 najutjecajnijih biznismena u sektoru medija i zabave prema izboru magazina Variety.

Pročitajte više