TRANSFERI

Tuttosport: Jurić odustaje od spašavanja Vlašića. Odbio ga je nerealni West Ham

Foto: Profimedia

NOVI DAN donosi novi nastavak u sagi o Nikoli Vlašiću. Hrvatski veznjak već tjednima radi sve da napusti West Ham i preseli u neki klub u kojem bi dobio redovitu minutažu i priliku da se nametne Zlatku Daliću pred Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru krajem godine.

Otkako je lani stigao u West Ham iz CSKA Moskve, Vlašić se nije uspio nametnuti već je postao igrač slučaj kada je londonski klub u pitanju. Svima je jasno da redovnu minutažu neće dobiti u West Hamu, ali Englezi isto tako nisu voljni rastati se s Vlašićem osim u slučaju prodaje.

Ništa od spada za Vlašića?

Naime, engleski prvoligaš je za njegov dolazak platio oko 30 milijuna eura i ne vidi ekonomsku računicu u tome da ga sada samo posudi nekoj od zainteresiranih strana, a to su Hajduk i Torino. Klub čiju momčad vodi Ivan Jurić je najozbiljnije zagrizao, ima i dobre argumente za taj posao, ali Englezi ne popuštaju.

Torino nema 30, ali ni 20 milijuna eura da pošalje takvu ponudu za Vlašića pa forsira da se dogovor postigne oko posudbe s eventualnim pravom otkupa ugovora, ali Tuttosport piše kako West Ham o tome ne želi ni razgovarati. Takav stav Engleza ohladio je interes Torina za kojeg se ranije pisalo da će "spasiti Vlašića" iz Londona.

Jurić ima novu želju

Kako piše talijanski medij, Jurić se sada okrenuo Sergiju Darderu iz Espanyola kao opciji. Darder ima 28 godina, a dosad je zapaženiju ulogu igrao u Malagi, Lyonu i Espanyolu pa se svakako može reći da je iskustvo na njegovoj strani. Također, njega bi Torino mogao dovesti i tako da ga kupi jer bi ga Espanyol pustio za manje do 10 milijuna eura.

O tome da je Vlašić sve dalje od Torina piše i Gianluca Di Marzio, jedan od najvećih talijanskih stručnjaka za transfere. Di Marzio tvrdi da je Torino i dalje spreman dovesti hrvatskog veznjaka, ali da je posao jako težak za realizaciju zbog West Hama koji, kako smo ranije pisali, o posudbi ne želi ni pričati.

Pročitajte više