Nogomet

Tuttosport objavio 20 nominiranih za nagradu Golden Boy

Foto: EPA

TALIJANSKI Tuttosport je objavio skraćenu listu od 20 nogometaša koji će se boriti za nagradu Golden Boy koja se dodjeljuje najboljem igraču svijeta do 21 godine.

Nagrada će biti dodijeljena 14. prosinca, a na inicijalnom popisu od 100 nogometaša bila su i dva Hrvata, Hajdukov David Čolina i Dinamov Antonio Marin, koji je trenutno na posudbi u Monzi.

Premiership na popisu ima šest nominiranih

Najzvučnija imena na skraćenom popisu su svakako napadači Borussije Dortmund Erling Haaland i Jadon Sancho te krilni napadač Barcelone Ansu Fati.

Iz Premiershipa je na popisu ukupno šest igrača, dva iz Manchester Cityja (Phil Foden i Ferran Torres) te po jedan iz Manchester Uniteda (Mason Greenwood), Wolverhamptona (Fabio Silva), Arsenala (Bukayo Saka) i Chelseaja (Callum Hudson-Odoi).

Prošle godine nagradu je osvojio Joao Felix

Real Madrid predstavljaju mladi Brazilci Rodrygo i Vinicius Junior, a nominiran je i europski prvak s Bayernom Alphonso Davies.

Nagradu je prošle godine dobio igrač Atletico Madrida Joao Felix. O pobjedniku odlučuje 40 novinara iz cijele Europe.

Popis nominiranih: Mitchel Bakker (PSG), Eduardo Camavinga (Rennes), Jonathan David (Lille), Alphonso Davies (Bayern Munich), Sergino Dest (Barcelona), Fábio Silva (Wolverhampton), Ansu Fati (Barcelona), Phil Foden (Manchester City), Ryan Gravenberch (Ajax), Mason Greenwood (Manchester United), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Dejan Kulusevski (Juventus), Rodrygo (Real Madrid), Bukayo Saka (Arsenal).

Pročitajte više