JUVENTUS

Tuttosport: Pirlo i Tudor uveli su veliku promjenu u Juventusu, igrači oduševljeni

Foto: EPA

KONCEM kolovoza Igor Tudor predstavljen je u Juventusu kao desna ruka Andree Pirla, novog trenera talijanskog prvaka koji je funkciju preuzeo početkom mjeseca.

Pirlo je tek danas položio sve ispite i sada će dobiti trenersku licencu, nakon čega može voditi Juventus s klupe.

Pirlo debitira u nedjelju, danas je tek dobio trenersku licencu

Trenerski debi imat će u nedjelju od 20:45 protiv Sampdorije u Torinu, a do njega će sjediti Igor Tudor, bivši Hajdukov trener i nekadašnji igrač Juventusa.

Prema pisanju Tuttosporta, Tudor zasad obavlja veliki posao u Pirlovom stožeru, najviše po "mentalnom" pitanju.

Tuttosport: Tudor radi fantastičan posao

Uz kolegu Roberta Baronija hrvatski trener puno razgovara s igračima oko svih detalja i to je zasad glavna promjena u Pirlovoj eri kojom su igrači i više nego zadovoljni.

"Oni koji vrlo dobro poznaju Andreu Pirla tvrde da s Igorom Tudorom i Robertom Baronijem s mentalnog gledišta radi fantastičan posao i neprestano se nadopunjuje s igračima", piše Tuttosport.

Bivši trener Maurizio Sarri nije sjeo svim igračima Juventusa i bio je očigledan nedostatak kemije u svlačionici, pa Pirlo često napominje kako je njegova osnovna zadaća vratiti entuzijazam među zvijezde Stare dame.

U nedjelju je Juventus u prijateljskoj utakmici pobijedio Novaru 5:0 i u toj utakmici jedan gol zabio je hrvatski ofenzivac Marko Pjaca.

Pirlo na predstavljanju: Tudor je savršen za nas

"Želim uvesti entuzijazam kojeg je možda nedostajalo u posljednjem razdoblju. Želim proaktivan nogomet. Momcima sam rekao dvije stvari. Uvijek morate htjeti imati loptu kod sebe, čak i odmah kad je izgubite. I to trebate učiniti brzo. To su dvije stvari u koje vjerujem", rekao je Pirlo pa nahvalio svog pomoćnika Igora Tudora, koji je bio zvijezda na predstavljanju.

"On je moj izbor. Trebam iskusnog pomoćnika koji je prije bio trener, također bivšeg nogometaša i bivšeg braniča koji je prije svega imao osobnost u svlačionici i na terenu. Osim toga, igrao je za Juventus, tako da je savršena osoba za nas", rekao je Pirlo o bivšem treneru Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više