BIŠĆANOV ODLAZAK IZ RIJEKE

Tužni igrači Rijeke oprostili se od Bišćana emotivnim porukama: "Hvala, šefe!"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

IGOR BIŠĆAN nakon godinu dana završio je epizodu u Rijeci. Vijest je u klubu i oko njega dočekana s velikim šokom iako je dijelom bila i očekivana, što smo na Indexu napisali prije nepunih mjesec dana.

Bišćan je predsjedniku Damiru Miškoviću, sportskom direktoru Srećku Juričiću i njegovom zamjeniku Ivanu Manceu još u četvrtak javio da planira dati ostavku. Nagovaranja da odustane od te ideje nisu pomogla, a Igor se oprostio od Rijeke pobjedom protiv Istre 1961 3:0.

Klub je nakon ovoga opet na nuli.

Emotivno su gotovo svi u klubu proživjeli ovaj šok, a igrači iako su znali što im je trener odlučio, za rastanak podarili su mu veliku pobjedu. Zanimljivo, Bišćan je ostavku odlučio dati na stadionu Aldo Drosina na kojoj je ostvario najveći uspjeh u klubu osvojivši trofej Hrvatskog kupa svladavši, favorizirani Dinamo u finalu.

U svlačionici nakon Bišćanove objave konačne odluke da napusti klub bilo je i suza, a igrači su se danas emotivnim porukama na društvenim mrežama zahvalili šefu na svemu što im je u ovih godinu dana dao te mu poželjeli sreću u nastavku karijere. Tako su u vodu pale priče koje su forsirali lokalni riječki mediji o tome da je Bišćanu svlačionica okrenula leđa.

"Sretno, šefe", napisao je Ivan Tomečak, "Hvala", dodao je Andrej Prskalo uz smajlić koji plače, a "Hvala na svemu", poručili su mu kapetan Alexander Gorgon, veznjak Stjepan Lončar i mladi Robert Murić. Austrijski napadač u svojoj objavi također je dodao utučeni smajlić koji jasno daje do znanja kako je svlačionica doživjela Bišćanov odlazak.

Ovakve oproštajne poruke nije doživio ni Matjaž Kek nakon što je otišao iz Rijeke, čovjek koji je klubu s Kvarnera donio tri trofeja, od kojih je najznačajniji povijesna titula prvaka Hrvatske.

Pročitajte više