Tvoja kapica plava: Mamić potrošio milijun da svakom gledatelju protiv PAOK-a daruje kapu, šal i udaraljke!

NEMA predaje za Zdravka Mamića u bici za gledatelje, bez obzira što su se njegovi igrači onako bezvoljno predali u Villarrealu: Nakon besplatnih kobasica i piva kojima je mamio gledatelje na proslave prvaka i raznih zabavnih sadržaja kojima je nastojao doskočiti još uvijek aktualnom bojkotu BBB-a ove polusezone, posegnuo je duboko u klupsku kasu kako bi na još jedan način animirao publiku da po cičoj zimi dođe na stadion bez krova i "minimuma komfora".

Dinamu za dva tjedna predstoji posljednja europska utakmica ove godine, odlučujući i najnoviji u nizu povijesnih susreta, u kojem bi Dinamo pobjedom konačno mogao doći do fatamorgane zvane "Proljeće u Europi". Halilhodžić i njegovi igrači u srijedu 15. prosinca od 19 sati igraju protiv PAOK-a i kao što je poznato, "bilo kakva pobjeda" dovoljna im je za prolazak dalje.

Mamić će svoj motivacijski obol (osim obećanih 15 tisuća eura po igraču ako se probiju dalje) dati i navijačima: Svaki gledatelj će uz kupljenu ulaznicu dobiti vunenu kapu, šal s Dinamovim grbom i udaraljke. Nije teško izračunati kako će Dinamo biti na gubitku ovim potezom, sve i da ne stoji cifra od milijun kuna s kojom se Mamić razmeće.

Za posljednju europsku utakmicu na Maksimiru, prije mjesec i pol protiv Bruggea, cijena ulaznica bila je 30 kuna za sjevernu, 60 kuna za istočnu i 90 kuna za zapadnu tribinu, što znači da je prosječna cijena karte za europski Dinamo bila 60 kuna.

Otprilike toliko košta barem jedna trećina vuneno-perkusionističkog dara za one koji kupe ulaznicu za PAOK, ali Maminjo ne žali para kako bi ih dočekao "plavi pakao", jer Grke ne mogu impresionirati Drele, cheerleadersice i demonstratori freestyle nogometa.

Uzmemo li u obzir datum, niske temperature koje se tad očekuju i zemlju iz koje dolazi suparnik kojega se mora pobijediti, u sjećanje dolazi još jedna sudbinska utakmica protiv grčke momčadi. Dinamo prije 13 godina nije uspio pobijediti Olympiacos za prolazak skupine Lige prvaka, a na minus 18 mnogi su se ogrtali dekicama i duplim presvlakama, tako da će Mamićevo pletivo dobro doći gledateljima.

Pročitajte više