Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

U 98. minuti postignut gol za remi u skupini u kojoj je i Hrvatska

Foto: REUTERS/Yiannis Kourtoglou/Guliver

REPREZENTACIJA Cipra nije uspjela opravdati ulogu favorita i uzvratiti malteškoj izabranoj vrsti za uvjerljiv rujanski poraz (0:3) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. odigravši 2:2 u utakmici 8. kola skupine H na stadionu AEK-a u Larnaci. 

Iskusni veznjak Fotis Papoulis doveo je domaću reprezentaciju u vodstvo već u 7. minuti. Malta je izjednačila u 53. minuti, a strijelac je bio branič Zach Muscat. Pieros Sotiriou je pogotkom u 80. minuti ponovo doveo Ciprane u vodstvo koje je domaća reprezentacija držala do osme minute sučevog dodatka, kad je za konačnih 2:2 pogodio Jurgen Degabriele.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL.

Cipar je drugim remijem došao na pet bodova, koliko ih ima i Malta, no Malta je zbog bolje gol-razlike ostala na petom mjestu, dok su Ciprani i dalje na dnu. Vodeće Hrvatska i Rusija imaju po 16 bodova uz utakmicu manje. Slovenija je treća s 10, a Slovačka četvrta s devet bodova.

Do kraja kvalifikacija Malta će još biti domaćin Hrvatskoj (11.11.) i Slovačkoj (14.11.), a u istim će terminima Ciprani gostovati u Rusiji i Sloveniji.

Pročitajte više