U Barci će na ovo pobjesniti: Malaga priznala da će joj Real isplatiti premije bude li prvak

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL i Barcelona vode mrtvu trku u Primeri i izgledno je da će Španjolci dobiti prvaka tek u fotofinišu. Tri kola prije kraja Barcelona i Real imaju po 81 bod, u slučaju da oba kluba prođu ciljnom ravninom s identičnim brojem bodova slavit će se u Kataloniji jer Barca ima bolji međusobni omjer (1:1, 3:2), ali prednost Reala je zaostala utakmica koju tek mora igrati protiv Celte.
 
U svakom slučaju, kraj prvenstva više je nego uzbudljiv, tenzije su visoke, svaka izgovorena riječ promatra se "pod povećalom", a posebice nakon prošlotjednog skandala kad je predsjednik Malage, kluba s kojim će Real igrati u zadnjem kolu, Abdullah Al-Thani na Twitteru objavio poruku "Katalonski šljam neće biti prvak".
 
Zbog tog statusa Barcelona ga je prijavila udruzi prvoligaša, nogometnom savezu, Vijeću za sport i državnim tijelima za borbu protiv nasilja u sportu. 
 
Da priča bude još zanimljivija, trener Malage je Michel, igračka legenda Reala iz devedesetih koji ni danas ne krije da je veliki navijač Kraljevskog kluba.
 

Michel je nedavno prokomentirao sličnu situaciju od prije 25 godine, kad je Real u zadnjem kolu gostovao kod Tenerifea, a trener tog kluba bio je još jedan Realov velikan Jorge Valdano. 
Real je imao bod više od Barcelone i na poluvremenu je vodio 2:0, ali u drugom dijelu dolazi do preokreta koji donosi titulu Barceloni.
 
"Ja sam puno veći Realovac od Valdana", poručio je sada Michel o svom bivšem suigraču, što se naravno protumačilo tako da će Malaga u zadnjem kolu protiv Reala igrati "pod ručnom". 
 Kada je shvatio kako se izlajao, Michel se počeo opravdavati: 
 
"Real je moj klub, ali je to i Malaga. Moram poštovati ovo prvenstvo i moji igrači ne bi razumjeli da želim drukčije. Želio bih da odluka ne bude u zadnjem kolu. Bolje da dočekam nove prvake nego da svladam vlastiti klub."
 
Ipak, rat riječima se nastavio i Malaga uopće ne krije da će od Reala dobiti premije ako naslov prvaka sleti na Bernabeu.
 
Međutim, dogodi li se doista takav rasplet, ništa neće biti sporno jer između Reala i Malage postoji ugovor, odnosno klauzula nakon transfera Isca. Svaki put kad Real u sastavu s Iscom postane prvak, Real mora Malagu nagraditi s milijun eura. Uprava kluba najavila je da će u tom slučaju novac podijeliti igračima. 
 
Tako da možemo kazati da sumnjamo da će se igrači Malage ''ubiti'' kako bi zaustavili Real na putu prema tronu.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više