U čudesnoj je formi, ali Mancini ga nije zvao. "Svi znaju zašto, ali ne žele reći"

Foto: EPA

IZBORNIK Italije Roberto Mancini za utakmice s Engleskom i Maltom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nije pozvao krilnog igrača Lazija Mattiju Zaccagnija (27). Zaccagni igra fantastičnu sezonu za talijanski klub. U 34 nastupa postigao je devet i asistirao za sedam pogodaka. Novinar La Repubblice Matteo Pinci objavio je zašto sada nije u reprezentaciji.

"Nitko ne želi reći, ali svi znaju da Zaccagni nije pozvao zbog disciplinskih razloga", tvrdi Pinci. Talijani objašnjavaju kako su se problemi između Zaccagnija i izbornika Mancinija pojavili prošle godine. Zaccagni i njegov suigrač iz Lazija Manuel Lazzari tada su se žalili na problem s ozljedom uoči utakmice s Argentinom.

Mancini: Ne postoji poseban razlog zašto nije pozvan

Liječnici talijanske reprezentacije bili su sigurni kako će se dvojac oporaviti do utakmice, no oni su inzistirali na tome da nisu spremni te su napustili momčad. Mancini je o njemu govorio na konferenciji za medije.

"Zaccagni je igrao za Italiju kada je bio član Verone. Ne postoji poseban razlog zašto sada nije pozvan. Reprezentacija je otvorena svima. Sigurno će ubuduće dobiti poziv ako nastavi ovako igrati", rekao je Mancini. Zaccagni ima jedan nastup za reprezentaciju Italije, i to iz ožujka 2022. godine kada je njegova momčad pobijedila 3:2.

Italija se nalazi u skupini C kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. U prvom susretu izgubila je od Engleske 1:2, a idućem će igrati protiv Malte. U skupini se također nalaze Sjeverna Makedonija i Ukrajina.

Pročitajte više