PUT OKO SVIJETA U DVA TJEDNA Igra i zabija na četiri kontinenta i odvodi reprezentaciju na SP

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEFFERSON FARFAN (33), krilni napadač moskovskog Lokomotiva i reprezentacije Perua, u posljednje vrijeme izvodi nevjerojatan pothvat, kombinaciju "astronautskog" i golgeterskog.

Od 11. do 27. studenog ukupno leti više od 45 tisuća kilometara i putuje na četiri kontinenta. Za ilustraciju, let oko svijeta ekvatorom duljine je 40,075 kilometara. 
 
Farfan se na ekspediciju nije uputio kako bi testirao granice izdržljivosti i otkrio što mu sve jet lag može napraviti, nego da igra najvažnije utakmice.
 
Što je najbolje, Farfan iinterkontinentalnu odiseju podnosi sjajno, jer zabija i asistira od Moskve do Lime. 

Njegov itinerar u navedenom razdoblju izgleda ovako: prvo je odletio iz Moskve u Europi do Wellingtona na Novom Zelandu (koji pripada kontinentu Australiji) kako bi tamo 11. studenog odigrao prvu utakmicu kvalifikacija za SP, koja je završila 0:0.
 
Zatim je opet odletio na potpuno drugi kraj svijeta, u Limu u Južnoj Americi, gdje je njegov Peru 16. studenog na uzvratu baraža bio domaćin Novom Zelandu. U pobjedi Perua 2:0, Farfan je jedan gol postigao, a drugi namjestio i tako reprezentaciju njegove zemlje odveo na prvo SP nakon 36 godina. Potresen velikim uspjehom, plakao je dugo nakon postignutog gola, ali i po završetku utakmice.

Ali, nije bilo vremena za emotivna pražnjenja. Slijedio je novi let do Moskve, gdje je sinoć igrao za Lokomotiv važan meč Europa Lige protiv Kopenhagena. Farfaonovom klubu trebala je pobjeda kako bi kolo prije kraja ostao u konkurenciji za prolazak skupine. Izborio ju je zahvaljujući peruanskom golgeteru, koji zabija oba gola u pobjedi 2:1.

Varate se ako mislite da će Farfan nakon svih ovih letačkih i golgeterskih podviga dobiti zasluženi odmor. Jer zajedno s ostalim suigračima iz lidera ruskog prvenstva kojima je kapetan Vedran Ćorluka, leti na utakmicu u Kabarovsk. 
 
Grad na rusko-kineskoj granici, od Moskve udaljen više od šest tisuća kilometara i usred Azije. 
 
Četvrtog kontinenta Farfanove nevjerojatne dvotjedne avanture.
 

Pročitajte više